Woning

Rommel in huis is verleden tijd

2 oktober 2019

Rommel in huis is verleden tijd

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd wordt vaak gezegd. Toch is je huis waarschijnlijk niet altijd even schoon en opgeruimd. Soms zijn er van die weken dat je totaal geen tijd hebt, of zin misschien, om je huis een goede schoonmaakbeurt te geven. Jammer, want je krijgt zoveel meer stress van het leven in een rotzooi dan in een opgeruimd huis. Ook als je druk bent met een fulltime baan en dus weinig tijd hebt om hier aandacht aan te besteden kan je dit realiseren. Met deze tips is een rotzooi verleden tijd, en heb jij altijd een opgeruimd huis! 

 

Ga niet te hard van start

Iedereen kent het wel, als je dan eindelijk een moment hebt gevonden dat je wilt gaan opruimen, dan wil je ook meteen alles doen. Met als gevolg dat je na een uur je huis alleen maar rommeliger hebt gemaakt omdat je alles overal vandaan hebt gehaald. Overal in huis vind je spullen waarvan je niet weet wat je er mee aanmoet. Het is dan heel verleidelijk om alles op te pakken en op een plek ergens achterin een kast te gooien. Handige tijdelijke oplossing, maar dit is natuurlijk niet het echte opruimen. Kies er juist voor om te beginnen met wat kleinere projectjes, want opruimen kost meer energie dan je vooraf denkt. Ga niet voor je kast en bureau tegelijk, maar ruim eerst je bureau op en begin een andere dag aan je kast. Zo zul je zien dat je veel efficiënter te werk kan gaan! 

 

Wees niet te perfectionistisch

Vaak willen mensen als ze iets gaan opruimen het ook meteen helemaal perfect opruimen, zodat ze geen vuiltje meer zien. Dit klinkt natuurlijk als een goede manier, maar dit is het eigenlijk niet. Als je te perfectionistisch bent in het opruimen, dan maak je het vooral heel moeilijk voor jezelf. Het doel van opruimen is om het leven in je huis simpeler te maken door minder rotzooi rond te hebben slingeren. Minder zooi, meer ruimte is dus waar je vooral aan moet denken. Niet alles hoeft helemaal perfect te blinken! 

 

Ga creatief met de ruimte om

Een oorzaak van veel rommel in je huis kan ook zijn dat je niet goed omgaat met de ruimte die je hebt. Een TV kun je bijvoorbeeld ook gewoon aan de muur hangen in plaats van op een dressoir dat veel ruimte in beslag neemt, en misschien is het wel beter als de tafel gedraaid wordt. Hetzelfde geldt voor een fiets! Mensen die geen garage of tuin hebben, parkeren hun fiets vaak in de hal, omdat ze denken dat het daar het minste overlast geeft. 

Je denkt misschien dat het de meest handige plek om je fiets op te bergen, maar heb je wel eens aan de muur gedacht? Met het handige ophangsysteem van Stasdock hang je je fiets makkelijk, snel en veilig aan de muur en heb je er qua woonoppervlakte geen last meer van. Kijk voor meer informatie zeker eens op de website van Stasdock! 

 

Je vindt misschien ook leuk