Uncategorized, Woning

Verhuizen op grote hoogte? Zo doe je dat!

19 december 2019
verhuislift

Je kent het wel. Je woont op grote hoogte en gaat verhuizen. Of je woont in een woning met lift of woonhuis en gaat verhuizen naar een flat en hoge verdieping waarbij je de hoogte in moet. Als dan blijkt dat er geen lift aanwezig is of de lift is te klein, maar er is wel een groot trappenhuis aanwezig. Als je op de eerste verdieping moet zijn, dan lukt het enigszins nog wel met de lichte spullen. Maar meubels en andere zware dingen is een ander verhaal.

Hoogte verhuislift

Voor het verhuizen vanaf of naar een grote hoogte kan er gebruik worden gemaakt van een verhuislift. De lift kan wel tot dertig meter hoogte reiken, zo ongeveer negen verdiepingen. Normaal hebben hogere flats wel een lift waar ook de meubels in passen, al is de optie vaak dat je ze voor een gedeelte uit elkaar kan halen.

Soorten verhuisliften

Binnen de verhuisliften heb je nog verschillende soorten. Allemaal hebben ze unieke eigenschappen, maar ook een maximaal aantal kg in draagkracht. Afhangend van de situatie is er altijd een lift die bij jouw situatie past.

De eerste lift is heel handig voor een flat in de stad. Dat is namelijk de Electrolift en werkt alleen op elektriciteit. Het nadeel van deze lift is dat het maximale gewicht per lading vaak aan de lage kant ligt.

De tweede verhuislift is de Motorlift. Je hoeft hier niet zoals bij de Electrolift elektriciteit bij de hand te hebben. Deze lift kan wel zwaarder werk aan dan de Electrolift, maar door zijn grotere omvang is deze onhandig te gebruiken in een drukke straat van een stad.

De derde en laatste verhuislift is een opbouwlift. Deze lift moet ter plekken worden opgebouwd. Het nadeel is echter dat de reikhoogte niet meer dan tien meter bedraagt, maar heeft weer als voordeel dat het gemakkelijk te gebruiken is bij kleine verhuizingen.

Kosten

Uiteraard zitten er kosten aan verbonden aan het gebruik van een verhuislift. Wat de kosten precies zijn, zijn afhankelijk van de verhuurder en ook hoe lang je de verhuislift gebruikt. De kosten kunnen gemiddeld voor een halve dag €250 – €400 bedragen inclusief een assistent die voor je de lift opbouwt en bedient.

 

Je vindt misschien ook leuk