Meubels

Een nieuwe hoekbank kopen voor de gehele familie

20 december 2019

Wil je een nieuwe hoekbank gaan kopen die geschikt is voor een groot gezin? Dan kun je bijvoorbeeld met de familie lekker onderuit gezakt een avondje Netflixen . Of juist in de ene hoek van de bank een goed boek lezen terwijl in de andere hoek jouw kind op een tablet zit en je partner de krant lees. Met een hoekbank heb je dan voor iedereen genoeg ruimte. Ook is een hoekbank kopen ideaal als je plaats nodig hebt voor veel mensen. Maar wat voor hoekbank koop je dan? Iedereen stelt andere eisen aan een bank, sommige willen een diepe bank, andere willen graag stevig kunnen zitten of een bank die een pronkstuk is in de kamer. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om een bank te kopen.

Een hoekbank kopen of liever een ander model?

Voor het kopen van een bank zijn veel mogelijkheden. De eerste vraag die je moet stellen is wat voor soort model bank wil je kopen. Je kunt kiezen tussen een loungebank, een tweezitter of een hoekbank te kopen. Een hoekbank lijkt misschien wel groot maar biedt niet perse meer zitplaatsen. De hoek is vooral altijd fijn om in te zitten en te relaxen. Maar krijg je visite, dan zal je merken dat de hoek van de hoekbank vaak ongebruikt blijft. Vaak omdat je dan moeilijker kunt weggaan en verder van elkaar vandaan zitten.  Ene lounge bank is fijn als je relaxt tv wilt kijken, dan kun je uitgestrekt met je benen op het lange stuk liggen. Beide banken nemen wel vaak veel ruimte in beslag. Hou daarom bij een hoekbank  kopen of loungebank aanschaffen rekening ermee wat de verhoudingen van je woonkamer zijn en dat je voldoende ruimte hebt voor de bank en om te bewegen door de kamer.

Kies je voor een vast meubel of losse delen?

Bij het kopen van een bank heb je ook nog keuze of je kies voor een vaste opstelling of voor meer losse zitmeubelen. Zo kun je ervoor kiezen om een tweezitter te combineren met mooie stoelen of met een driezitsbank. Dan kun je de woonkamer nog eens veranderen van opstelling wanneer je toe bent aan verandering. Bij sommige banken zijn zelfs bijpassende  stoelen verkrijgbaar, maar tegenwoordig zijn er zoveel mooie stoelen dat het combineren van andere soorten stoelen ook erg leuk is. Je kunt ook ervoor kiezen om een bank of een hoekbank te kopen die bestaat uit verschillende delen . Een bank die is opgebouwd uit verschillende losse elementen kan erg handig zijn. Zo kun je de bank zo groot en zo klein maken als je zelf wilt en wat past in jouw woonkamer. Ook kun je er dan voor kiezen of je nog een loungestuk erbij wilt, een stuk met of zonder armleuningen enzovoort. Hierdoor kan je een bank samenstellen die precies past bij jouw smaak en woonruimte.

De afmeting van een bank

Het laatste waar je op moet letten bij het kopen van een hoekbank is de afmetingen van een bank. Vaak is het zicht in de winkel ander dan als hij bij jouw thuis in de kamer staat. Ga je een bank of een hoekbank kopen? Dan is het slim om van te voren de afmetingen van jow huidige bank op te schrijven en te meten hoe veel ruimte jij hebt in de woonkamer voor een nieuwe bank. Zo heb je later niet het risico dat de bank eigenlijk net niet past. Doe dit je dan van te voren, dan weet je zeker  dat je gaat slagen bij een hoekbank kopen.

Je vindt misschien ook leuk