Planten

Je kamerplanten helemaal klaar voor de winter

2 oktober 2019

Je kamerplanten helemaal klaar voor de winter

Kamerplanten hebben in de winter natuurlijk een hele andere verzorging nodig dan in de zomer, vanwege het verschil in temperaturen en zonlicht. Als je de verzorging niet aanpast op het seizoen, kan dat slecht zijn voor de plant en kan de plant het soms zelfs niet overleven! Belangrijk dus dat je hierop let. Hoe je je planten dan precies klaarstoomt voor de winter lees je hier.

In de winter hebben ze minder water nodig

Kijk naar je eigen gedrag: in de zomer drink je waarschijnlijk veel meer water dan in de winter. Dit doen planten ook! Een plant heeft minder nodig in de winter, omdat het minder opneemt. Als je teveel water geeft, kunnen de wortels uiteindelijk gaan rotten. Voordat je water geeft, moet je dus altijd even voelen of de grond nog vochtig is. Als dit nog het geval is, dan hoef je nog even geen water bij te geven.

 

Kijk uit met planten bij de verwarming

In de koude wintermaanden heb je waarschijnlijk vaak genoeg de verwarming aan staan. Hartstikke fijn voor jou, maar je plant is er waarschijnlijk iets minder blij mee. Kijk uit met de droge lucht, want daar kunnen planten van uitdrogen. Daarnaast kunnen bladeren ook nog eens verbranden door de verwarming en dat wil je natuurlijk al helemaal niet hebben! Zet je planten in de winter dus iets verder van de verwarming. 

 

Zorg voor voldoende licht

In de winter is er natuurlijk veel minder licht dan in de zomer. Planten hebben het licht echter wel nodig, dus zorg dat je hier voldoende in compenseert! Zet je planten gerust iets dichter bij het raam, zodat ze wat meer licht krijgen. In de winter hoef je niet bang te zijn voor teveel licht, want het licht dat er is, is veel minder sterk en lang dan in de zomer.

Wil jij ook heel graag planten in je kamer, maar heb je nog geen inspiratie welke planten je wilt hebben en hoe je alles wilt combineren? Kijk dan eens op de blog van Plantenpraat! Hier vind je super veel inspiratie op het gebied van groen.

Je vindt misschien ook leuk