Buiten, Planten

Jungle of paleistuin?

2 april 2020

We gaan ervan uit dat je meer interesse hebt in dat laatste. Of dat er in ieder geval een klein beetje orde in die groene chaos zit.

 

Dit kunnen we ons maar wat goed voorstellen. En voor iemand met groene vingers en een hele hoop creativiteit is dat ook geen enkel probleem. Daarnaast kom je al een heel eind verder wanneer je naast botanische kennis ook over betrouwbaar gereedschap beschikt. Bomen en struiken planten zich niet vanzelf en tevens is het snoeiproces niet geautomatiseerd! Nee, om een pracht van een tuin te krijgen, zul je dan ook flink aan de bak moeten.

 

Hieronder hebben we enkele klussen uiteen gezet waarmee je je kunt verheugen op een prachtig eindresultaat. Zodra je dat hebt, moet je dit natuurlijk wel bijhouden.

Bewatering

Je kunt natuurlijk wachten op een periodieke bui, maar het weerbericht kun je, goedschiks dan wel kwaadschiks, lang niet altijd vertrouwen. Haal daarom ook kwalitatief hoogstaand materiaal in huis waarmee je de dorst van je tuin uitvoerig kunt lessen. De keuze kan vallen op een geautomatiseerde systeem of de klassieke tuinslang met speciale sproeikop voor de perfecte verdeling.

 

In beide gevallen is het aan te raden om niet voor b-merken te kiezen. Gerenommeerde fabrikanten als Gardena leveren materialen die de investering meer dan waard zijn en waar je nog jarenlang een hoop profijt van zult hebben.

Gazononderhoud

Gras? Oh, dat groeit wel. Maar laat je dat te lang door gaan, dan heb je al gauw een oerwoud aan huis. Een grasmaaier voor je gazon en een schaar voor je borders houdt je paradijsje overzichtelijk en netjes.

 

Daarnaast bestaat er ook nog gazonvoeding op kalkbasis om je grasmat in perfecte conditie te houden. Hiermee maken mos en onkruid ook nog eens geen kans en het zorgt ervoor dat je veel minder vaak hoeft te maaien! Handig toch?

Bomen en struiken

Nadat de lente de winter de deur uit heeft gewerkt, is het tijd om de schade op te nemen. Dankzij een beetje voorbereiding kan je tuin een boel doorstaan hebben, maar af en toe zul je nog wel wat dode takken tegenkomen. Haal die dan gauw weg, om de groei van je bomen, planten en struiken te bevorderen. Voor je het weet staat alles weer in bloei en geniet van een prachtig groen erf zoals jij dat bedoeld had!

Je vindt misschien ook leuk