Gezelligheid, Planten, Sfeer, Styling, Woonkamer

Sfeervol met planten in je woonkamer

20 oktober 2015

Breng sfeer in huis met planten

Planten brengen niet alleen sfeer en gezelligheid in huis, ze zorgen ook voor een schone lucht. Let goed op welke planten je kiest voor welke plek in huis, want sommige planten hebben meer zonlicht nodig dan andere. De juist plant voor de juiste plek kiezen kan daaorm nogal een opgave zijn. Hoe zorg je er nou voor dat je sfeer brengt in de huiskamer met planten?

Voor iedere plek de juiste plant

Voordat je een plant gaat kopen is het verstandig om te bedenken waar je de plant neer gaat zetten. Als er weinig daglicht op deze plek komt, kun je het beste een plant kopen die weinig daglicht nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een palm rhapis excelsa, een grote plant met een mooi blad. Ook een scindapsus of een sansevieria zijn mooie opties om meer sfeer te brengen in huis. Als je de vensterbank gezellig wilt maken met wat planten, zet ze dan op een plek waar niet de hele dag zonlicht komt. De bladeren verdrogen als de zon er de hele dag op staat, dus te veel zonlicht kun je het beste vermijden.

Luchtzuiverende planten

Een beetje extra zuurstof in de woonkamer kan nooit kwaad. Vooral als je er vaak bent of als je ook een werkplek in de woonkamer hebt, is het een goed idee om wat planten neer te zetten die de lucht zuiveren. Voor deze planten hoef je niet te zoeken in speciaalzaken, de meeste zijn gewoon te koop bij reguliere tuincentra en bloemenwinkels. De chamaedorea palm zorgt voor de meeste zuurstof in huis. Dit is een redelijk grote plant die het best tot zijn recht komt op de vloer of op een laag tafeltje of kastje. Ook een krulvaren, een lepelplant, een drakenbloedboom of een areca palm zorgen voor een schone lucht.

Je vindt misschien ook leuk