Herfst, Inrichting, Keuken, Sfeer, Verlichting

Verlichting met de herfst op komst

20 oktober 2015

Je huis op een sfeervolle manier verlichten

De koude dagen komen eraan en dat betekent dat het steeds vroeger donker wordt. In huis zul je dus al snel een lichtje aan moeten doen. De verlichting van je huis draagt bij aan de sfeer en stijl van het huis en is dus een belangrijk onderdeel van de inrichting. Niet alleen de soort lampenkappen en -voeten stralen een bepaalde sfeer uit, ook het licht zelf moet op de juiste manier worden gekozen. Voor een optimale verlichting van je huis zul je ook de verlichting per seizoen moeten aanpassen. Wil je er in de herfstdagen gezellig bij zitten? Verlicht je huis dan met behulp van deze adviezen.

Maak gebruik van sfeervolle tafellampen

Iedere ruimte en hoek heeft zijn eigen verlichting nodig. Bij de eettafel heb je vaak het liefst licht van bovenaf, terwijl je in de zithoek het harde licht van bovenaf het liefste wilt vermijden. Je kunt sfeer in huis maken door kleinere lampen door het huis te verspreiden in plaats van één grotere lichtbron te gebruiken. Kies een paar mooie tafellampen voor op het dressoir, de tv-kast of de bijzettafel. Verspreid de verlichting door de woonkamer en gebruik lampen die een zacht licht afgeven.

Creëer sfeer met kaarsen

Met een lekkere warme kop thee op de bank onder een dekentje terwijl het buiten donker en koud is. Bij dat knusse herfstgevoel hoort ook een huis dat gezellig verlicht is met kaarsen. In de herfst kun je uitstekend sfeer creëren door een paar kaarsjes aan te steken. Koop een paar leuke kandelaren en theelichthouders die bij de inrichting van je huis passen. Verspreid ze door de woonkamer en steek de kaarsen aan als het begint te schemeren. Je huis krijgt meteen een warme en huiselijke uitstraling.

Wil je energie vergelijken? Dat kan je namelijk heel veel geld besparen (maandelijks!), vergelijk vrijblijvend en gratis alle energieleveranciers voor de beste keuze.

Je vindt misschien ook leuk