Keuken

Zet je zelf je favoriete kopje koffie of laat je deze zetten?

13 april 2022

Nederland is een echt koffieland. Op een gemiddelde dag wordt er maar liefst 6,5 miljoen liter koffie in Nederland gedronken. Een gemiddelde Nederlander drinkt 150 liter koffie per jaar. Behoor jij ook tot de grote groep koffiedrinkers? Dan zul je voor de keuze staan of je jouw favoriete kopje koffie zelf zet of dat je deze laat zetten. Voor deze laatste keuze hoef je niet eens de deur uit.

Verschillende koffiezetapparaten

Je hoeft maar even te kijken naar het aanbod in koffiezetapparaten om te ontdekken dat je veelzijdige keuzemogelijkheden hebt. Voor onze bekende authentieke kop koffie kun je bijvoorbeeld de keuze maken voor een filterkoffiemachine. Om je het nog makkelijker te maken is het aanbod in snelfiltermaling koffie groot. Hoewel veel Nederlanders nog altijd een groot liefhebber zijn van dit soort kopjes koffie hoef je bij veel koffieliefhebbers niet aan te komen met deze koffie. De karakteristieke bonen smaak is soms ver te zoeken en juist dit geeft het karakter aan een heerlijk geurend kopje koffie. Dit los je al voor een groot deel op door de keuze te maken voor een bonen machine. Met een koffiezetapparaat met bonen drink je je koffie vers en heb je zelf invloed op de smaakJe kunt in dit opzicht ook voor de overtreffende trap kiezen, iets wat veel koffieliefhebbers als muziek in de oren zal klinken.

De koffie zoals in Zuid-Europese landen gedronken wordt zelf zetten

De echte koffieliefhebber drinkt echter het liefst de koffie zoals in Zuid-Europese landen gedronken wordt. Een echte espresso of cappuccino lijkt in geen enkel opzicht op de koppen koffie die wij in Nederland drinken. Onze Nederlandse kop koffie wordt dan ook in de Mediterrane landen als slap en waterig beoordeeld. Voor de koffie zoals in Zuid-Europese landen gedronken wordt, hoef je niet naar een gespecialiseerde koffiezaak. Joël Nieuwenhuizen van Zelfkoffiezetten.nl laat je graag zen hoe je jouw favoriete kop koffie ook thuis kunt laten zetten. Slechts een druk op de knop is voldoende.

Volautomatische koffiemachine of halfautomaat espressomachine 

Door te investeren in een volautomatische koffiemachine of halfautomaat espressomachine kun je jouw favoriete kop koffie op de meest eenvoudige manier zelf thuis zetten. Je kunt hiermee zelf de volledige invloed uitoefenen op de smaak van je kopje koffie. Je koffiebeleving wordt immers bepaald op basis van de hoeveelheid bonen die gebruikt worden, de wijze waarop deze koffiebonen worden gemaald en de hoeveelheid water er wordt gebruikt.  Daarnaast is de kwaliteit van het koffieapparaat voor een groot deel bepalend voor de smaak van je kleine kopje pure koffie. Het is immers van het grootste belang dat het water tot een temperatuur van 90 graden wordt verwarmd. Dit is immers de ideale temperatuur voor een kop espresso. Bij een temperatuur van boven de 100 graden, verbranden de koffiebonen waardoor de gewenste koffiemelange zal verdwijnen en er een vrij bittere smaak overblijft.

Een ander belangrijk punt is dat het water onder de juiste druk door de zeer fijngemalen koffiebonen wordt geleid. Deze druk moet 9 bar zijn. Hierdoor ontstaat er een wat dikkere koffie waarin de koffiebonen deels opgelost zijn. Het perfecte kopje koffie voor veel koffieliefhebbers. Nu je weet dat je jouw favoriete kopje koffie bij je thuis kunt laten zetten door te investeren in een goede volautomatische koffiemachine of halfautomaat espressomachine, laat je jezelf deze kans op dagelijks genot toch niet ontnemen?

Je vindt misschien ook leuk