Keuken, Trends

Quooker blijft doorgroeien

14 juni 2016

Kokend water direct uit de kraan. Altijd direct thee kunnen zetten en direct noedels kunnen maken. Waar veel mensen altijd nog hun water koken in een waterkoker of zelfs nog via een fluitketel is dit een manier die stukken sneller is. De Quooker is eigenlijk wel een ideaal hulpmiddel voor in de keuken. Het Nederlandse bedrijf achter de kokendwaterkraan doet dan ook goede zaken.

Groei

De productie van de Quooker is verdrievoudigd door de verdubbeling van de bedrijfsruimte. Het pand levert ook nog eens meer energie op dan dat het voor de productie van de kranen nodig heeft. Dit komt doordat er maar liefst 900 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd zijn. Verder is de omzet van het bedrijf binnen vier jaar tijd verdubbeld. De omzet was in 2013 nog 32 miljoen euro en dit jaar wordt geschat dat er een omzet van 64 miljoen euro behaald wordt. Hierbij hoort een afzet van 85.000 kokendwaterkranen wereldwijd. Ondertussen zijn er zo’n 220 medewerkers in dienst, voornamelijk voor de productie van de kranen.

Energiebesparend

De Quooker is bekend om de kraan, maar de uitvinding zelf is eigenlijk een vat onderin het gootsteenkastje. Hierin zit water wat constant op 110 ◦C gehouden wordt en vanwege de druk niet kookt. Verschillende onderzoeken over het energieverbruik van de Quooker geven verschillende resultaten. Wat in ieder geval wel energiebesparend is zijn de zonnepanelen op het pand, de Ledverlichting die gebruikt wordt en de slimme klimaatbeheersing van het pand.

Als je de Quooker koopt om te besparen op de energierekening is het nog maar de vraag of en hoeveel je bespaart. Een manier hoe er altijd geld bespaard kan worden is met behulp van energie vergelijken en overstappen van energieleverancier. Je kunt tot wel 400 euro per jaar besparen met behulp van een energievergelijker. Om ook nog aan het milieu te denken is het erg makkelijk om via het filter alleen groene energie te vergelijken. Vergelijk en zoek de goedkoopste energieleverancier en begin met besparen!

Je vindt misschien ook leuk