Trends

Geld besparen door het aanschaffen van een waterontharder

16 september 2021

Tegen luxe zegt bijna niemand nee. En al helemaal niet als je er ook nog kosten mee bespaard. Heb je weleens overwogen om naar het water uit je kraan te kijken? Is het jou weleens opgevallen dat je bleef boenen in de douche of in een mooie glazen vaas, maar dat je die witte waas niet weg kreeg, ook al gebruikte je een goede zeep? En waarom zijn de handdoeken die jij thuis hebt niet zo zacht als in een hotel? Het zit hem allemaal in de hardheid van het water wat jij gebruikt. Want hard water zorgt dat alles harder moet werken wat tijd en geld kost.  

Afkomen van die witte waas

Hoe kan water hard zijn? Dit kan door de manier waarop het water in Nederland wordt gezuiverd. Hiervoor wordt magnesium en calcium gebruikt, maar daardoor blijven er kalkresten in het kraanwater zitten. Dit zorgt er dus voor dat het water hard is. Vooral in Nederland is het water in veel regio’s hard. Die witte waas waar het eerder in dit artikel over ging, zijn dus kalkresten. Om het weer even te hebben over hoe je alledaagse luxe thuis kunt hebben en onderaan de streep kosten kan besparen. Dit kan door het gebruiken van een waterontharder. Een waterontharder haalt kalk uit je water en maakt het water zacht. De kosten van een waterontharder van Soft Water Systems zijn redelijk hoog, maar het zal zich zeker terugbetalen op de lange termijn!

Minder schoonmaakproducten nodig met zacht water

Wanneer je zacht water gebruikt, wordt alles minder snel vies waardoor je minder schoonmaakmiddelen, wasmiddel, zeep, shampoo, douchegel, badolie en noem maar op nodig hebt. Ook blijft je kleding langer mooi als je het wast met zacht water en gaan je stookkosten niet steeds omhoog. We hadden het net al over de kalkresten die komen kijken bij hard water, maar die resten blijven dus ook achter in je leidingen en verwarming. Dit zorgt ervoor dat water harder moet stromen waardoor je verbruik omhoog gaat. Bij zacht water heb je dit niet en hierdoor stroomt alles beter door. Zo hoef je dus minder te stoken en gaat de maandelijkse energierekening omlaag net als je jaarlijkse waterrekening. Buiten dat de leidingen beter gaan werken, zullen ook je koffiezetapparaat, waterkoker en wasmachine langer mee gaan door het zachte water en op deze manier bespaar je dus geld. 

 

Je vindt misschien ook leuk