Verlichting

Waarom een ledlamp kopen?

15 juni 2016

Led is de afkorting van ‘Light Emitting Diode’

Led lampen kennen een lange levensduur tot met 50.000 branduren. Bij een led lamp wordt de helft van de toegevoegde energie in licht omgezet bij een gloeilamp is dat maar 10%.

Je gloeilamp veranderen naar een led lamp bespaar je geld. Het is daarom aan te raden om je gloeilamp te vervangen door een spaarlamp ook al werkt je gloeilamp goed gewoon veranderen. Hoe vaker de lamp aan is, hoe groter de besparing als je de lamp vervangt door een ledlamp. In het begin denk je natuurlijk het is wel prijzig zo een ledlamp vergeleken met een gloeilamp maar met die branduren wat bijna 3 x zoveel is maakt het natuurlijk helemaal niet uit. Je hebt het vast wel gehoord dat we te veel CO2 uitstoten, als je een led lamp koopt dan wordt er minder CO2 uitgestoten dat komt doordat er minder fossiele brandstoffen nodig zijn. Dus het is voor je portemonnee uiteindelijk goedkoper en voor het milieu!

Bovendien zorgen ze voor een flinke besparing op de energiekosten. Om op de lange termijn zoveel mogelijk geld uit te sparen is een ledlamp het meest geschikt. Die is gemiddeld wel tot 85 procent zuiniger dan een gloeilamp en gaat tot 25 jaar mee.

Maar even in een samenvatting, waarom een led lamp kopen?

  • Ledverlichting is energiezuinig, u kunt tot 90% aan energie kosten besparen.
  • De nieuwe generatie ledlampen zijn te verkrijgen in vele kleuren en inbouw mogelijkheden.
  • Een LED wordt niet heet net als die energie slurpende halogeenlampjes…
  • Aankoop van ledverlichting is snel terugverdiend!
  • Perfecte kleurweergave, ze zijn beschikbaar in warme sfeervolle kleuren.
  • Een groot voordeel van een ledlamp is de veiligheid, bij andere soort lampen kan de het wel oplopen tot wel 600 graden Celsius. Een ledlamp gaat maar tot 60 graden Celsius.

Je vindt misschien ook leuk