Inrichting

Een vloer voor uw woning kiezen

15 juni 2016

Een laminaat vloer is één van de meest betaalbare en effectieve manieren om uw huis te vloeren. Laminaten planken komen in voor in veel verschillende stijlen,zijn eenvoudig te monteren en uiterst duurzaam. Er is een breed scala aan kleuren en ontwerpen voor elke kamer!

Kopen van het juiste laminaat

Laminaat ziet eruit en voel net als echt hout, maar het is veerkrachtiger en erg duurzaam. Het authentieke en warme karakter zorgt ervoor dat het amper te onderscheiden is van echt hout waardoor het het ideale alternatief vormt voor houtliefhebbers.

Wat is de samenstelling van laminaat?

Laminaat bestaat meestal uit drie tot vier verschillende lagen:

1.De kunststof melanine als onderste laag.

2.Een laag High-Density Fibreboard (HDF ): geperste houtvezels met een hoge dichtheid

3.Een laagje bedrukt papier met een houtstructuur

4.Een kunststof toplaag ter bescherming. Deze laag is krasbestendig.

Wat kost het?

De kostprijs is afhankelijk van de gebruikte materialen. De kwaliteitsnorm vwordt aangeduid met een nummer tussen 21 en 34. Hoe hoger het getal, hoe duurzamer en hoger de kwaliteit.

Gebruik van laminaat

Laminaat kopen kunt u voor alle ruimten in uw huis of zaak. Het is erg populair ook op plaatsen waar er veel ‘verkeer’ is.

Voor laminaat in plaatsen gevoelig voor vocht, zoals de keuken of de badkamer, is een speciale soort nodig. Voor de woonkamer is dit niet nodig.

Hoe wordt een laminaten vloeren geplaatst?

Gelamineerde bevloering wordt geleverd als een pakket planken. Elke afzonderlijke plank heeft een kliksysteem langs de rand, die perfect past wanneer de sleuven samen komen.

Modern laminaat wordt snel en eenvoudig geïnstalleerd zonder lijm of kleefmiddel. Bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid kunnen de latten krimpen of uitzetten zonder schade.

Is isolatie nodig met gelamineerde bevloering?

Leg laminaat nooit direct bovenop de ondervloer. Er moet eerst een isolatielaag worden gelegd. Dit zorgt voor een egale en geluidsisolerende basis. Dit kan polyfoam zijn of een dikkere soort,zoals houtvezel.

Je vindt misschien ook leuk