Keuken

Whiskyglazen set

1 mei 2017

Een klassieke of moderne whiskyglazen set kan niet ontbreken als je een goede whisky drinkt. Om het plaatje compleet te maken is een kristallen whiskyglazen set een absolute aanrader. Als echte whisky liefhebber weet je dat je een goede whisky niet gewoon drinkt, maar ervaart. Een whisky is een complexe drank, die het verdient om geschonken te worden in mooie kristallen whiskyglazen.

De perfecte manier om een mooie whisky uit te schenken is vanuit een bijpassend karaf. Zo’n kristallen karaf is te koop in verschillende soorten en maten. Uitgewerkt met de meest complexe designs of juist minimalistisch. Zolang je karaf maar goed bij je glazen past!

Whisky karaf

Een whisky karaf heeft niet dezelfde functie als bijvoorbeeld een wijn decanter. Sterker nog, je wilt juist dat er pas lucht bij je whisky komt als je hem gaat drinken. Een whisky karaf is dan ook altijd voorzien van een stop/dop. Deze zorgt ervoor dat de aroma’s van je whisky behouden worden. Wanneer je de whisky hebt ingeschonken kan je de whisky in het glas walsen. Door deze draaiende beweging komt de whisky in aanraken met de lucht en komen de aroma’s vrij.

Het perfecte whiskyglas

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel opties als je whiskyglazen wilt kopen. Maar welk glas is de beste keuze voor jou? Als je van een whisky met ijs houdt of een bourbon whisky drinkt, dan is het klassieke en populaire tumbler glas perfect voor jou. Deze cilindervormige glazen zijn dus vaak even dik van onder als van boven, waardoor je het ijs makkelijk kunt toevoegen.

Als je liever een single malt of een single barrel whisky drinkt, zonder ijs, dan is het Glencairn glas of een tulpglas voor jou. Deze glazen zijn breed van onder en lopen smal af naar boven. Deze vorm zorgt ervoor dat de aroma’s beter in het glas blijven hangen. Alle unieke onderdelen van een whisky zal je niet kunnen herkennen door de whisky alleen te proeven. Je moet een whisky volledige kunnen ervaren en daar heb je je neus bij nodig. Deze tulpvormige whiskyglazen richten de geuren naar je neus en houden ze beter vast. Perfect dus!

Je vindt misschien ook leuk