Keuken

Tips voor het inrichten van je bijkeuken

16 oktober 2018

Heb je een bijkeuken in huis, waarbij je geen idee hebt hoe je deze het beste in kunt richten? In dat geval kan het slim zijn om dit artikel te lezen! Dit artikel biedt je verschillende tips om de bijkeuken op een slimme manier in te richten. Zoals de naam al zegt, is dit vaak een echte bijruimte in woningen. Je zal de ruimte niet snel aan gasten laten zien en komt hier zelf alleen met praktische redenen. Denk aan het pakken van schoonmaakmiddelen voor schoonmaakklusjes in huis, het doen van de was of het laten drogen van je kleding, enzovoorts. Een bijkeuken heeft echter verschillende voordelen! Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je de kleding niet in je kamers hoeft op te hangen.

Zorg voor voldoende opbergruimte in de bijkeuken

Bij het inrichten van een bijkeuken is het vaak onbelangrijk om op de sfeer en uitstraling van de ruimte te letten. Verstandiger is het om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen! Maak bijvoorbeeld gebruik van planken aan de muur, waarop je verschillende schoonmaakmiddelen kunt plaatsen. Zo zie je vaak al snel welke schoonmaakmiddelen je kunt gebruiken! Naast de planken zijn ook kastjes erg handig. Hier kun je de wasmiddelen in kwijt, oude handdoeken of poetsdoeken in opbergen, enzovoorts. Zorg er in beide gevallen voor dat je kinderen niet bij de was- en schoonmaakmiddelen kunnen komen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren!

Een aansluiting voor de wasmachine en droger plaatsen

Veel mensen gebruiken de bijkeuken voor het stallen van hun wasmachine en -droger. Het is om die reden verstandig om bij de indeling van de bijkeuken voor het aansluiten van zo’n aansluiting te kiezen. Zo kun je de wasmachine hier straks direct kwijt! In plaats van een wasmachine zou je ook een vaatwasser in de bijkeuken kunnen plaatsen. Zeker wanneer je een relatief kleine keuken of woonkamer hebt, kan het geluid van de vaatwasser in de keuken als storend worden ervaren.

Je vindt misschien ook leuk