Woonkamer

Je woonkamer winterklaar maken

16 oktober 2018

De temperaturen nemen langzaamaan af, de dagen worden eerder donker, enzovoorts. Het is om deze reden tijd om de woning winterklaar te maken! Er zijn hierbij verschillende aspecten om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld niet alleen naar de ruimtes in huis, maar let ook op het balkon of terras van je woning. Mogelijk heb je hier nog potten met planten staan, die de kou in de winter niet zullen overleven. Door deze tijdelijk in de garage of in je woning te zetten, is de kans groot dat je deze in het voorjaar weer naar buiten kunt verplaatsen. Zo hoef je niet ieder jaar nieuwe planten te kopen! In dit artikel vertellen we je meer over het winterklaar maken van je woning.

Zorg voor een warme uitstraling van je ruimtes

In de winter zal je veel vaker in huis zitten dan tijdens het voorjaar of de zomer. Ook is het sneller donker buiten, waardoor de verlichting eerder ingeschakeld wordt. Geef je ruimtes een warme uitstraling, zodat het een feest is om je hier tijdens de wintermaanden te begeven. Zorg bijvoorbeeld voor een lekker kleedje op de rand van je bank, plaats wat extra kussens op de bank, hang een nieuwe lamp op aan de muren van je slaapkamer, enzovoorts. Op deze manier creëer je een hele warme sfeer, die goed past bij de koude wintermaanden!

Kies een lekker warm dekbed op je bed

Ook niet onbelangrijk is het vervangen van je dekbed. Veel mensen slapen in de zomermaanden onder een ander dekbed dan in de winter. Wist je dat er dekbedden zijn, die je het hele jaar door kunt gebruiken? Deze dekbedden beschikken over een heel handig kliksysteem, waarmee twee losse dekbedden aan elkaar geklikt kunnen worden voor de winter. In de overige seizoenen gebruik je een van de twee losse delen. Er is niets fijner dan onder het heerlijke warme wol van je dekbed te kruipen tijdens de winter!

Tip: ook het gebruik van kaarsen in de slaapkamer is het overwegen waard in de winter! De kaarsen geven een ruimte meer sfeer en stralen daarbij warmte uit.

Je vindt misschien ook leuk