Inrichting, Styling, Woonkamer

Tips om je huiskamer te stylen

19 oktober 2015
huiskamer

De woonkamer die bij je past

In de woonkamer ontvang je je vrienden en familie, ontspan je in een luie stoel of op de bank en spelen de kinderen met hun speelgoed. Het is de centrale ruimte van het huis waarin iedereen tot rust kan komen of juist de gezelligheid op kan zoeken. Omdat je vaak in de woonkamer bent en er je gasten ontvangt, wil je er natuurlijk een mooie plek creëren die bij jouw smaak en levensstijl past. Het kan een behoorlijke opgave zijn om een woonkamer in te richten die aan al je eisen voldoet en waarin je je prettig voelt. Met een paar simpele tips kun je de huiskamer stylen die bij je past.

Maak een plattegrond

Je hoeft niet eindeloos met de meubels te schuiven om de ideale indeling te vinden. Ga met ruitjespapier en een liniaal aan de slag om een plattegrond van je woonkamer te maken. De meubels kun je ook op schaal natekenen en uitknippen. Zo hoef je niet steeds een nieuwe plattegrond te maken en kun je schuiven tot je de juiste indeling hebt gevonden.

Ontdek jouw stijl met een moodboard

Een woonkamer die is ingericht volgens een bepaalde stijl straalt rust en ruimtelijkheid uit. Misschien kun je nog niet helemaal benoemen wat jouw stijl is en wat je precies mooi vindt. Een moodboard is ideaal om je stijl te definiëren. Neem een stapel woontijdschriften en scheur plaatjes uit die je aanspreken. Let op meubels die je mooi vindt, maar ook bepaalde sferen of kleuren die je aanspreken kun je meenemen. Plak alles wat je gevonden hebt op een groot vel papier en je hebt een moodboard gemaakt. Laat je inspireren door alles wat je op je moodboard hebt geplakt en gebruik dit als houvast bij de inrichting van je woonkamer.

Je vindt misschien ook leuk