Inrichting, Slaapkamer

Waar moet je opletten bij het inrichten van een babykamer?

31 mei 2017

Natuurlijk is het fantastisch om een kinderkamer in te richten wanneer je in verwachting bent van je kindje. Maar waar moet je op letten? Natuurlijk staat veiligheid voorop, maar in deze periode komt er al zo veel op je af, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien zijn er natuurlijk verschillende opties die allemaal even veilig zijn. Bedenk vooraf goed waar je wat wil zodat er niet een schilderijtje recht boven het bedje hangt en die alvast alle stopcontacten beveiligen. Dan zijn dit zaken waar je je niet meer druk over hoeft te maken, zodra je kindje gaat rollen en kruipen. Een standaard kinderkamer bestaat uit een commode, kledingkast en ledikant.

Kledingkast

Of je nu gelijk een set koopt of alle items los, bedenk je altijd goed dat een kinderkamer echt maar tijdelijk is. Een ledikant en commode zijn vaak binnen de eerste twee jaar weer verdwenen, maar een kledingkast zal je kindje altijd nodig hebben. Het is dan ook verstandig om een kledingkast te kiezen welke van goede kwaliteit is en welke je lang mooi blijft vinden. Een knalroze kledingkast is natuurlijk leuk voor een meisje, maar misschien vindt ze dit over 5 jaar zelf helemaal verschrikkelijk.

Commode en ledikant

Een commode en ledikant gaat vaak maar een paar jaar mee. Je kan er dus ook voor kiezen om een kastje of bureau als bureau te gebruiken. Wel is de hoogte en breedte van belang. De hoogte voor je rug. Je staat hier immers die eerste jaren niet alleen luiers te verschonen ook afdrogen en aankleden van je kindje gebeurd op de commode. Een modern ledikantje voldoet aan de veiligheidsnormen. Bij een ouder ledikantje kan het zijn dat er niet genoeg ruimte tussen de spijlen zit. Je kraamhulp kan hierin advies in geven tijdens het intakegesprek.

Je vindt misschien ook leuk