Uncategorized

Handige tips voor een verhuizing

31 mei 2017

Of je nu naar je droomwoning verhuisd of verplicht je oude woning moet verlaten en verhuizing kost altijd veel energie. Door hier vooraf goed rekening mee te houden en goed op papier te zetten wat wanneer moet gebeuren kan dit teleurstellingen voorkomen. Volg onderstaande tips van Verhuisbedrijfdraagkracht op en zorg dat de verhuizing op rolletjes verloopt.

Tijdsplanning

Maak voorafgaand aan de verhuizing een zo gedetailleerd mogelijk een tijdsplanning. Wat gebeurd wanneer? Wanneer krijg je de nieuwe sleutel en wanneer lever je de oude in? Vul hieraan voorafgaand en in de tussenperiode precies in wat er moet gebeuren en voor wanneer dit gepland staat.

Inpakken van verhuisdozen

Hoewel het soms nog maanden kan duren voordat de verhuisdozen verplaatst kunnen worden, toch is het al verstandig om alvast dozen te gaan inpakken. Verhuis je in de zomer? Stop dan gelijk alle winterkleding in een doos. Label iedere doos met wat erin zit en waar deze in de nieuwe woning moet komen te staan. Doe dit voor iedere doos, ook op de verhuisdag zelf. Dit scheelt heel veel tijd, bovendien kunnen verhuizers of mensen die komen helpen de dozen in de ruimte zetten zonder dat ze dit steeds eerst aan jou moeten vragen.

Kinderen en huisdieren

Heb je kinderen of huisdieren? Zorg voor een oppas op de verhuisdag. Voor hen is het ook spannend en zullen daardoor meer aandacht nodig hebben. Deze aandacht kan je beter besteden aan een vlekkeloze verhuisdag waardoor zij straks onbezorgd kunnen wennen aan de nieuwe woning.

Alles op z’n plek

Het hangt af van de afstand en de hoeveelheid tijd die je ter beschikking hebt om alles te verhuizen, maar zorg voor voldoende hulp waarbij je rekening houdt met het feit dat men elkaar niet in de weg gaat lopen. Zo kan je kiezen om twee tot drie mensen in de oude woning om de laatste spullen in te pakken en in te laden. Twee personen die heen en weer rijden in een busje en in de nieuwe woning weer twee tot drie personen die uitladen en de dozen in de juiste ruimte zetten. Eventueel kunnen zij ook alvast beginnen met het uitpakken van de dozen, maar geef ook hierbij in je planning vooraf aan wat je graag uitgepakt wilt hebben op de dag zelf en wat nog even in dozen mag blijven staan.

Je vindt misschien ook leuk