Uncategorized

Waar let je op als je een airco wil aanschaffen?

15 februari 2022

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten als je een airco zou willen aanschaffen voor in je huis. Naast veel grote voordelen, zijn er natuurlijk ook altijd nadelen verbonden aan de aanschaf van een airco. In deze blog lees je alles over belangrijke dingen die je moet weten voordat je een airco aanschaft.

Verschillende soorten airco’s

Er zijn een hoop verschillende soorten airco’s op de markt. Over het algemeen kan je wel onderscheid maken in drie hoofdcategorieën airconditioningsystemen. Zo heb je monoblock airco’s, split unit airco’s en mobiele airco’s. De split airco is een systeem met twee verschillende units. Hierbij zit het lawaaierige gedeelte van de airco aan de buitenkant van je huis. Dit is dus erg prettig als je het liefst een stille airco wil in bijvoorbeeld je slaapkamer. Een monoblock airco is een airco zonder buitenunit. Hierbij zit dus het gehele apparaat in een unit, aan de binnenzijde van je huis. Een mobiele airco is eigenlijk een variant van een monoblock airco, die je op elk gewenst moment kan verplaatsen naar andere ruimtes in huis. Een mobiele airco wordt vaak gekozen door mensen die niet heel vaak gebruik maken van hun airco, omdat het een goedkope optie is en je de airco gemakkelijk kan opbergen wanneer je deze een tijdje niet gebruikt

Het uiterlijk van de airco

Een airco in je huis moet natuurlijk geen doorn in het oog worden. Daarom is het belangrijk om van te voren te bepalen hoe je je airco het liefst in je interieur wil verwerken.Je kan een airco gemakkelijk verwerken in je interieur op een mooie manier, maar dit is vaak wel wat duurder dan wanneer je een losse unit aanschaft en ophangt. Inbouw airco’s kun je verwerken in lage plafonds of valse muren, maar dit is vaak wel redelijk wat werk. Opbouw airco’s zijn gemakkelijker te plaatsen of op te hangen. Airco units vindt je tegenwoordig in mooie moderne ontwerpen, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een lelijke toevoeging aan je huis.

De kosten van een airco aanschaffen

Verschillende soorten airconditioning systemen variëren sterk van prijs. Een inbouw airco kost wel degelijk meer dan een opbouw airco, net als een split unit airco altijd meer kost dan een monoblock airco. Ook het aantal functies op de airco laat de prijs variëren. Zo heb je bijvoorbeeld ook airconditioners die ook een verwarmende functie hebben. Hoe meer functies en hoe geavanceerder de airco, hoe duurder deze zal zijn in de aanschaf.

 

Je vindt misschien ook leuk