Uncategorized

Tafellampen brengen overal in huis sfeer en verlichting

3 april 2017

Iedereen heeft er wel een of meerdere tafellampen in huis staan. Dit soort verlichting kom je tegen in allerlei vormen. De bureaulamp, notarislamp, schemerlamp, touch lamp en de nachtkast lampjes behoren allemaal tot deze categorie. De bureaulamp kennen we allemaal wel die is heel praktisch, omdat je deze gemakkelijk in hoogte kunt verstellen. De kap van de lamp kun je ook heel goed kantelen of draaien. Dit zorgt ervoor dat je voldoende en perfect licht krijgt bij het werk of als je een boek wil lezen.

De notarislamp of een schemerlamp het zijn allemaal mooie decoratieve tafellampen

De notarislamp is misschien een iets minder bekende soort tafellamp. Een andere naam voor deze lamp is de bankierslamp. Vroeger zag je deze vaak met een groen kap. Deze lampen zie je nu weer helemaal terug, maar dan wel in een iets ander stijl, vorm en kleur. Een touch lamp is een tafellamp die je door middel van een lichte aanraking aan of uit doet. Deze lampen zijn daardoor heel geschikt om op een nachtkastje te plaatsen. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de schemerlampen die je overal in huis kunt gebruiken. Je kunt dit soort tafellampen op een bureau, kast, grote eettafel of op een klein bijzettafeltje plaatsen.

Een tafellamp zet je op een plaats waar je wel wat extra sfeer, warmte en licht kunt gebruiken

Dat ene donkere hoekje in de woonkamer. De dierbare foto op de kast die je wel wat duidelijker en meer in het licht wil zetten. Dit zijn nu twee goede voorbeelden waar je tafellampen voor kunt gebruiken. Als we naar het voorbeeld kijken van de foto op de kast Dan gebruik je de tafellamp echt als accentverlichting. De verlichting van de lamp zorgt ervoor dat je foto nog duidelijker naar voren komt. De foto komt nog meer tot zijn recht. Voor het donker hoekje in de woonkamer is een tafellamp heel geschikt om wat meer sfeer en warmte te creëren. Een tafellamp kan dus voor verschillende functies en doeleinden gebruikt worden. Je zet tafellampen neer op die plaatsen waar jij graag voor wat extra licht warmte en sfeer wil zorgen.

Bekijk een uitgebreid assortiment aan tafellampen op Directlampen.nl!

Je vindt misschien ook leuk