Uncategorized

Kruipruimte uitgraven voor een kelder onder je woning

11 mei 2020
kruipruimte uitgraven

Behoefte aan extra ruimte in je woning? Dan denken veel mensen aan een aanbouw, opbouw of serre, maar heb je wel eens nagedacht over je kruipruimte uitgraven? Nu het moeilijker is om een nieuw huis te kopen is het populairder om te gaan verbouwen voor extra woonruimte.

Waar vroeger veelal gekozen werd voor een opbouw, aanbouw of serre, zijn er nu steeds meer mensen die kiezen voor het benutten van de ruimte onder hun woning. De kruipruimte uitdiepen zorgt ervoor dat je een betonnen kelder kunt aanbrengen. Het bestaande leidingwerk kan netjes worden opgehangen. Indien gewenst kan je dit netjes wegwerken achter een zwevend plafond.

Benut de ruimte onder je woning

Onder een gemiddeld rijtjeshuis bestaat de kruipruimte al gauw uit meer dan 50 m2. Door de kruipruimte uit te diepen en een betonnen kelder te maken creëer je enorm veel extra ruimte, zonder dat je een stuk tuin hoeft op te offeren. Ook verhoogt het uitdiepen van je kruipruimte de waarde van je woning. Een kelder onder je woning kan je bijvoorbeeld gebruiken als wijnkelder, fitnessruimte, speelruimte, hobbyruimte, voorraadkelder etc. 

Zuigwagen huren

Om een kelder te creëren is het nodig om een zuigwagen in te schakelen. Met behulp van een zuigwagen wordt het zand, grond en stenen uit de kruipruimte verwijderd. Door het machinaal opzuigen kan dit erg snel, betaalbaar en efficiënt uitgevoerd worden. Als je naast een zuigwagen ook een aannemer inschakelt dan kan er ter plaatse een nieuwe leefruimte gerealiseerd worden. Door de zuigwagen opgezogen materialen worden naar de stort gebracht. Je hebt zelf geen omkijken meer naar het puin en je kruipruimte wordt netjes opgeleverd. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een kelder onder je woning? Vraag De Kruipruimte Specialist om de mogelijkheden voor het uitdiepen van je kruipruimte.

Je vindt misschien ook leuk