Inrichting

Wat is het verschil tussen een mobiele airco en aircooler?

11 mei 2020
verschil mobiele airco en aircooler

Tijdens warme zomerdagen kunnen de temperaturen in huis flink oplopen. Een beetje verkoeling maakt het in huis een stuk aangenamer. Om de temperatuur in je huis te verlagen kan je het beste een mobiele airco kopen. Een aircooler kan ook voor de nodige verkoeling zorgen. Maar wat zijn de grootste verschillen tussen deze twee opties? Lees het in dit artikel.

Wanneer een mobiele airco?

Als je van plan bent om de temperatuur in een ruimte te verlagen dan is een mobiele airco de beste keuze. Dit apparaat kan je namelijk instellen op de door jou gewenste kamertemperatuur, vervolgens verlaagd de airco de temperatuur met zeker 10 graden. Een klein nadeel van een mobiele airco is dat je er een afvoerslang nodig is. Deze slang hang je uit het ruim, zodat de mobiele airco de warme lucht kan afvoeren.

Een mobiele airco verkoelt de lucht door middel van een koelvloeistof en een warmtepomp. De vloeistof zorgt ervoor dat de warmte uit de lucht wordt onttrekt. Vervolgens wordt enkel de overgebleven koele lucht de kamer in geblazen en de warme lucht wordt via de slang afgevoerd naar buiten. Ben jij overtuigd van een mobiele airco? Check dan deze mobiele airco aanbieding. Voor iedereen die de temperatuur in huis wilt verlagen is dit absoluut de betere keuze tussen deze twee. Het fijne aan een mobiele airco is dat je deze binnenshuis kunt verplaatsen. Zo kan die bijvoorbeeld overdag in de woonkamer en als je gaat slapen zet je hem in de slaapkamer.

Wanneer een aircooler?

Een aircooler, ook wel luchtkoeler genoemd, kan de kamertemperatuur tot maximaal 3 graden verlagen. Het is bij een aircooler niet mogelijk om een gewenste temperatuur in te stellen. Je moet dit apparaat zien als een verbeterde versie van een traditionele ventilator. Je kan dan ook de ventilatiestand aanpassen. Doordat aircoolers met koud water werken zorgen ze wel voor meer verkoeling dan een traditionele aircooler. Aircoolers zorgen er vooral voor dat de gevoelstemperatuur in de kamer zakt. Een voordeel van een aircooler is dat deze door de waterdamp ook direct de lucht bevochtigd. Echter is het bij gebruik van een aircooler aangeraden om een raam open te zetten om zo de luchtvochtigheid in huis te beperken.

Je vindt misschien ook leuk