Bewust leven, Buiten, Inrichting

Ventilatieroosters laten plaatsen?

18 mei 2017

Om te voorkomen dat het in je woning gaat stinken, is het af en toe nodig om je huis goed te ventileren. Dit kan natuurlijk door ramen open te zetten, maar je kunt hier ook ventilatieroosters voor gebruiken. Wanneer je ’s winters ramen openzet, kan het namelijk behoorlijk koud worden in je woning. Bij ventilatieroosters komt er weliswaar ook koude lucht naar binnen, maar dit is lang niet zoveel als bij ramen. Het grote voordeel van ventilatieroosters is dat je ze in sommige gevallen ook af kunt sluiten. Wanneer het je te koud wordt, doe je ze dus gewoon dicht. Heb jij geen ventilatieroosters, maar wil je ze wel laten plaatsen? Zo ga je te werk!

Ventilatieroosters in ramen

Voordat je begint met de aankoop van ventilatieroosters, moet je eerst weten welke verschillende soorten er op de markt zijn. Bij de meeste huizen worden de ramen standaard voorzien van ventilatieroosters. Indien jij in een oude woning woont, heb je mogelijk nog geen ventilatieroosters in je ramen zitten. Je kunt deze er later alsnog inbouwen, maar in dat geval moet je wel weten hoe je te werk moet gaan. Het glas moet hiervoor namelijk kleiner gemaakt worden, want anders past het ventilatierooster er niet in. Ga dit werk alleen zelf doen wanneer je weet waar je aan begint.

Ventilatierooster in verschillende ruimtes

Heb je niet in alle ramen ventilatieroosters zitten, maar wil je de boel toch goed kunnen ontluchten? Dan kun je ervoor kiezen om ventilatieroosters te laten plaatsen in je muur of plafond. Dergelijke roosters zorgen ervoor dat er frisse lucht wordt aangevoerd in je woning. Het zelf plaatsen van een dergelijk systeem is bijzonder complex. Er moeten namelijk allerlei buizen worden aangelegd en ook moeten er openingen in het plafond of in de muur worden gemaakt. Bij het plaatsen van ventilatieroosters komt dus heel wat kijken. Heb je hier geen ervaring mee? Laat het plaatsen dan over aan een professional.

Je vindt misschien ook leuk