Bewust leven

Energiecontract afsluiten: waar het goedkoopst?

17 mei 2017
Energiecontract

Aangezien ieder huishouden en bedrijf afhankelijk is van energie, is de energiemarkt er een van veel verschillende aanbieders van energie. Goed voor de keuzevrijheid van de energieconsument en bevorderlijk voor de concurrentie tussen leveranciers! Maar waar kun je nu het goedkoopst een energiecontract afsluiten: bij de energieleverancier zelf of bij een energievergelijkingswebsite?

Ook al zitten we middenin de transitie naar duurzame energie, voor je stroom en gas moet je vandaag de dag – en naar verwachting in de nabije toekomst – nog altijd fors betalen. Fijn als daar op de een of andere manier op te besparen valt. Dankzij de onderlinge concurrentie tussen de energieleveranciers zijn er gelukkig vaak aantrekkelijke aanbiedingen die absoluut de moeite waard zijn. Aanbiedingen ontdekken met een energievergelijker is echter nog altijd de meest efficiënte manier om geld te besparen!

Het goedkoopste energiecontract

Wat voor jou het goedkoopste energiecontract is, hangt grotendeels af van het gemiddelde verbruik binnen je huishouden en je persoonlijke voorkeuren. Daarom kun je niet spreken over het goedkoopste energiecontract in het algemeen, maar wel over het goedkoopste energiecontract voor jouw huishouden en/of voorkeuren. Mogelijk hecht je veel waarde aan een dienstverlening als die van Essent of vind je het aandeel van groene stroom bij Eneco erg belangrijk. Zie die aspecten van alle leveranciers maar eens handmatig op een rijtje te zetten! Geen beginnen aan. Vaak zijn de contracten van verschillende leveranciers ook nog eens net op een andere manier opgebouwd waardoor handmatig vergelijken helemaal lastig is. Om maar niet te spreken over het grote aantal aanbieders op de markt!

Eenvoudig energie vergelijken

De meest eenvoudige manier om te achterhalen welke energieleverancier voor jou het meest geschikt dan wel goedkoopst is, is door je postcode, huisnummer, verbruik en eventuele voorkeuren in te voeren in een energievergelijker als Energievergelijker.nl of Verlaagjemaandlasten.nl. Daarop krijg je direct een top 10 gepresenteerd van de goedkoopste contracten van de meest geschikte energieleveranciers. Vervolgens wordt op dezelfde websites het overstappen ook heel eenvoudig gemaakt, zodat je er amper omkijken naar hebt.

Je vindt misschien ook leuk