Uncategorized

Wil je verhuizen? Zo vind je de juiste woning

19 mei 2017

Verhuizen is over het algemeen ontzettend leuk en spannend. Want of je nu gaat samenwonen, voor het eerst op jezelf gaat of voor de tiende keer een nieuwe woning betrekt; je begint toch weer aan een nieuwe fase in je leven. Maar ondanks dat het erg leuk kan zijn, verhuizen de meeste mensen liever niet al te vaak. Er komt nu eenmaal ontzettend veel bij kijken. Daarbij kan een verhuizing ontzettend hectisch zijn en de nodige stress met zich meebrengen. Kortom: je kan maar beter direct de juiste koop of huurwoning betrekken die volledig bij jou past! Maar hoe vind je deze? Wij geven je drie handige tips!

1. Huren of kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning, zal dit een van de eerste vragen zijn die je jezelf stelt. Beiden hebben voor- en nadelen, maar laat je altijd goed adviseren. Sommigen gaan namelijk voor huren, omdat hen verteld zou zijn dat een hypotheek lastig te krijgen is. Anderzijds wil je natuurlijk niet aan een hypotheek vastzitten die niet bij jou past. Zoek daarom altijd naar een partij die jou hierover goed kan voorlichten vóórdat je een definitieve keuze maakt tussen een huur- of koopwoning.

2. Wees niet bang om een makelaar in te schakelen

Veel mensen denken dat makelaars alleen maar geld willen zien. Wanneer je een betrouwbare makelaardij uitkiest, is dit vrijwel nooit het geval. Sterker nog, makelaars kunnen je ontzettend goed helpen bij jouw zoektocht. Zij weten immers alles over het huidige woningaanbod en welke woningen goed zouden kunnen passen bij jouw wensen. Kortom, durf de regie uit handen te geven!

3. Luister naar je gevoel

Waarschijnlijk heb je een flinke waslijst met eisen waaraan jouw toekomstige huis moet voldoen. Dit omdat je bijvoorbeeld al wat woonideeën in je hoofd hebt, dankzij bekeken badkamerinspiratie en woonkamerinspiratie. Wellicht heeft je eventuele partner dit ook. Wij kunnen je alvast vertellen; het huis dat aan al jouw eisen voldoet is erg lastig te vinden. Er is niets mis met een lange lijst vol eisen, maar durf deze wel op tijd los te laten. Het gevoel dat je krijgt wanneer je een woning betreedt, is veel meer waard! Een open haard of keukeneiland valt later wellicht nog te plaatsen, maar een fijn (of juist naar) gevoel verandert niet zomaar. Durf dus naar je gevoel te luisteren!

Wij begrijpen natuurlijk als geen ander dat er nog veel meer komt kijken bij de zoektocht naar de perfecte woning. Op welke manier heb jij de juiste woning gevonden? Laat het ons vooral weten!

Je vindt misschien ook leuk