Buiten

Het gebruik van natuurlijke materialen in je tuin.

22 mei 2017

De huidige woontrends zijn gekend. Gaande van pasteltinten tot landelijk moderne stijlen zoals Scandinavisch design.

Maar wat met het buitenleven? Wat is de tuintrend voor 2017?

 

Ik geef je graag een overzicht!

 

Natuurlijke materialen zijn helemaal hot.

Niet enkel in interieurs zien we het gebruik van natuurlijke materialen als trend. Breng de natuur in huis. Dat is de trend. Maar voor de tuin geldt niets anders. Er werd nooit eerder zoveel aandacht besteedt aan natuur, het milieu, energiebesparing enzomeer. Alles wat het milieu ten goede komt, is helemaal top!

Dat geldt ook voor de tuin. Waar voorheen alles uit staal, gelakt staal, roestvrijstaal, glas of kunststof moest zijn, zien we nu weer een opmars van natuurlijke materialen. Natuurstenen paadjes, schuttingen uit bamboe, afrasteringen uit wilgenhout… Is het gemaakt uit een natuurlijk materiaal, dan is het stijlvol en helemaal hot.

 

Deze trend zet zich door in alle aspecten van het tuinwezen. Zo ook in tuinverlichting. Helemaal hip zijn verlichtingsarmaturen in natuursteen of hout, maar voor wie toch liever opteert voor een duurzamer of minder zwaar model, zijn er vele modellen verkrijgbaar in brons. Brons heeft als voordeel dat het wegvalt in zijn omgeving en dus niet meteen de aandacht opeist van zodra je de tuin betreedt. Ideaal, zo kan alle aandacht gaan naar de schoonheid van het wandelpaadje in boomschors naast die prachtige lavendelperkjes!

 

Natuurlijke bouwmaterialen zoals witte keien, blauwe hardsteen, bankirai- planken en cederhouten afwerkingen laten zich overigens prachtig combineren met de meeste planten zoals siergrassen en lavendelstruiken. Je kan zowel een landelijke look als een ultramoderne uitstraling bekomen dankzij natuurlijke materialen.

Natuurlijke materialen zorgen meteen voor een rustgevende uitstraling van uw tuin waar het heerlijk vertoeven is. Verban de stress uit je privé en creëer een oase van rust.

 

Metaalsoorten lijken verleden tijd!

Of toch niet helemaal? Hoewel we een terugval zien van metalen items zoals verlichtingsmodellen enzomeer, kan een klein aspect toch meteen voor een mooi detail zorgen. Denk maar aan een smeedijzeren poort of een metalen raster waar een klimplant tegenaan groeit!

Het is niet omdat de trend ligt bij natuurlijke materialen, dat alle andere materialen verbannen dienen te worden. Een mooie combinatie kan ook heel sterk en tijdloos zijn.
Geniet van het buitenleven en creëer een tuin die overloopt van natuur!

Je vindt misschien ook leuk