Buiten, Design, Sfeer, Styling

De laatste trends op het gebied van tuinmeubilair

21 oktober 2015
loungeset

Als je de beschikking hebt over een terras of een balkon, dan zal je hier zeker in de zomer een groot deel van je tijd doorbrengen. Wat is er immers lekkerder dan genieten van de zon, een wijntje en wellicht een hapje, na een lange werkdag, in het weekend of tijdens een vakantie? Om het ontspannen nog comfortabeler te maken, is het belangrijk om een goede tuinset te hebben. Welk soort tuinset momenteel populair is, verschilt sterk per jaar! In dit artikel gaan we in op de laatste trends op het gebied van tuinmeubilair voor dit jaar. Wordt het een jaar met veel kleuren in de tuinmeubels, een jaar met rieten tuinmeubels, of iets geheel anders?

Houten en moderne loungesets

De laatste trends op het gebied van tuinmeubilair voor dit jaar schetsen voornamelijk het beeld van moderne, houten tuinmeubels. Veel loungesets die momenteel worden aangeboden hebben een strakke, zakelijke uitstraling, die past bij de inrichting van steeds meer woningen. Een moderne loungeset past echter ook prima bij een klassiekere woning: neem bijvoorbeeld een houten loungset in dit geval. Hout brengt een warme sfeer met zich mee, wat met vrijwel iedere stijl woning te combineren valt. Je hebt daarnaast verschillende soorten houten. Elk type hout zorgt voor een eigen uitstraling.

Naast bovenstaande trend op het gebied van tuinmeubilair, lijkt het erop dat steeds meer producenten kiezen voor zeer lichte tuinmeubels. Zo wordt het mogelijk om je loungeset eenvoudig over uw terras of balkon te verplaatsen. Staat de zon nog wel op je grasveld, maar niet meer op het terras? Met de huidige generatie is dit niet langer een probleem! Je tilt de loungesets eenvoudig op en verplaatst ze naar het grasveld om nog even een uurtje van de zon te kunnen genieten.

Tot slot zien we dat tuinmeubilair steeds flexibeler wordt. Zo worden loungesets van verschillende standen voorzien om rechtop te kunnen zitten, te kunnen liggen. Relaxen in je tuin of op je balkon is dan geen probleem. Zonnebril op en lekker genieten van de zon!

Je vindt misschien ook leuk