Buiten, Gezelligheid, Planten, Trends

De laatste tuintrends voor een fraaie tuin

21 oktober 2015

Voor veel woningen vormt de tuin een essentieel onderdeel, doordat je hier zeker in de zomer een groot deel van je tijd doorbrengt. Denk aan het gezellig dineren met je gezin of genieten van een wijntje bij de ondergaande zon. Niet alleen lekker na een lange werkdag, ook fijn in de weekenden of een vakantie! Het is hierdoor belangrijk om je tuin gezellig en sfeervol te houden. De tuintrends van dit jaar zijn dan ook sfeer en gezelligheid. Een sfeervol buitenleven is hierbij heel belangrijk. Steeds meer mensen kiezen ervoor om lekker thuis te blijven werken, het liefst in de tuin bij mooi weer, waardoor je tuin er gezellig uit moet zien. Kies bijvoorbeeld voor een gezellige loungeset om te kunnen werken en dineren!

Sfeervol buitenleven als hoofdtrend

Zoals in de inleiding van dit artikel al werd aangehaald, staan de laatste tuintrends van dit jaar in het teken van een sfeervol buitenleven. Niet alleen in de zomer moet je gebruik kunnen maken van je terras of balkon, ook in de herfst is het soms nog prima uit te houden buiten. Helemaal als je een warmtebrander toevoegt aan het interieur van je terras of balkon. Een warmtebrander kan het een stukje warmer maken, zodat je ook op een relatief warme herfstdag prima buiten kunt dineren of werken.

Naast een warmtebrander zijn ook de relaxte loungesets momenteel erg populair. Met een loungeset heb je een heerlijke plek om te kunnen ontspannen, maar tegelijkertijd ook productief te kunnen werken. Veel loungesets beschikken tegenwoordig namelijk over verschillende standen, zodat je zowel kunt liggen, alsook rechtop kunt zitten. Ideaal!

Tot slot is een tuintrend van dit moment het toevoegen van groen aan je terras of balkon. Zet planten in potten en bakken op je terras, zodat je meer gezelligheid en leven creëert. Planten trekken namelijk tal van kleine insecten aan, zoals vlinder en bijtjes.

Je vindt misschien ook leuk