Bewust leven

Tips om je huis warm te houden

13 maart 2017

In staat zijn om je huis warm te houden kan zeer nuttig zijn. De warmte beter in huis kunnen houden zal namelijk voor meer comfort zorgen. Er zullen minder temperatuurschommelingen zijn en je hebt geen last meer van gedeeltes in een kamer die kouder aanvoelen. Tips om je huis warm te houden stellen je ook in staat om te besparen op de energierekening. Als de warmte langer in huis blijft hoeft de verwarming namelijk minder hard te stoken.

Betere isolatie

De beste manier om je huis warm te houden is zorgen voor een betere isolatie. Iedere woning kan op verschillende manieren beter geïsoleerd worden. Zo kan je bijvoorbeeld de spouwmuur, de vloer of het dak van een huis laten isoleren. Deze maatregelen hebben een dermate hoge besparing van energie als gevolg dat de investering binnen afzienbare tijd terugverdiend kan worden.

Dubbele beglazing

Een huis voorzien van dubbele beglazing is ook een vorm van isolatie. Toch willen we deze maatregel om de warmte beter in huis te houden apart bespreken. HR++ glas heeft namelijk nog een extra voordeel naast het isoleren van de warmte in huis. Dubbel glas zal namelijk ook voor een betere isolatie zorgen van het geluid dat van buitenaf de woning binnenkomt.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een manier om zuiniger en effectiever een huis te verwarmen. De verwarming via de vloer zorgt er daarnaast ook voor dat je huis langer warm blijft. Het grote oppervlakte van de vloer zorgt voor een betere verdeling van de warmte. Daarbij is het ook een oppervlakte dat warmte vasthoudt en dus nog voor lange tijd warmte uitstraalt wanneer de verwarming al uitstaat.

Tocht voorkomen

Door tocht zal warmte uit een kamer verdwijnen. Het is een teken dat een luchtstroom uit een kamer verdwijnt. Dit kan voorkomen worden door simpelweg altijd de deuren te sluiten van een kamer wanneer de verwarming aanstaat. Ook kan je een brievenbusborstel en borstels onder de deuren aanbrengen om tocht in huis tegen te gaan.

Je vindt misschien ook leuk