Uncategorized

Nuttige planten in huis

13 maart 2017

Planten zijn niet alleen mooi als decoratie en een manier om invloeden van de natuur in huis te halen. De flora kan soms ook heel nuttig blijken. Zo kunnen planten bijvoorbeeld de lucht zuiveren. Tevens kunnen zij het zuurstofgehalte in huis verbeteren en dit heeft meerdere voordelige gevolgen. In deze blog sommen we enkele voorbeelden op van planten met een nuttige functie in huis.

Aloë Vera

Aloë Vera is een plant die zeer makkelijke te onderhouden is. De plant heeft vooral veel zon nodig en af en toe wat water. Het geringe onderhoud is een goede reden om deze mooie plant in uw huis te zetten. Naast de decoratie kan Aloë Vera op meer manieren van nut zijn. Zo helpt de plant bijvoorbeeld om de lucht in huis te zuiveren. Daarbij kan de gel uit de bladeren ook zeer nuttig zijn wanneer u een brandwond oploopt. Deze gel heeft namelijk huidherstellende eigenschappen.

Klimop

De plant die de beste eigenschappen heeft wat betreft het zuiveren van lucht in huis is de klimop. Mensen met allergieën en astma hebben veel baat bij het in huis halen van de plant. Uit meerdere onderzoeken is namelijk gebleken dat een klimop stof, schimmels en dierlijke uitwerpselen uit de lucht kan filteren.

Goudpalm

Een goudpalm of arecapalm kan ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in huis omhoog gaat. De plant kan zodoende dienst doen als een luchtbevochtiger. Wanneer u last heeft van een te droge lucht in huis dan kan deze eigenschap natuurlijk zeer nuttig zijn. Een vochtige lucht houdt warmte beter vast waardoor de plant in de winter ook nog eens op de verwarmingskosten kan besparen.

Groenten

Natuurlijk ook nuttig is wanneer een plant als decoratie kan dienen en je deze ook kunt opeten. Verschillende groenten kunnen lang overleven in een plantenbak op de vensterbank in de keuken. Enkele voorbeelden zijn: basilicum, thijm, rozemarijn, pepertjes en tomaten. Wanneer je aan het koken bent kan je van deze planten je verse benodigdheden pakken.

Je vindt misschien ook leuk