Uncategorized

Kom jij in aanmerking voor rentekorting op jouw hypotheek?

31 januari 2020
Rente-op-hypotheek

Krijg jij al rentekorting op jouw hypotheek? Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking, maar als je dat wel doet kan dat je een hoop geld schelen! Lees snel verder om erachter te komen wat die korting precies inhoudt en of ook jij geld kunt besparen!

Wat is rentekorting op een hypotheek?

Om te beginnen leggen we je eerst uit wat de rentekorting precies inhoudt. Als je een hypotheek hebt afgesloten, betaal je rente over het geleende bedrag. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kun je korting krijgen op deze hypotheekrente. Daarmee bespaar je een hoop geld! Let wel op, vaak moet je de rentekorting zelf aanvragen. Niet alle hypotheekverstrekkers passen dit automatisch voor je aan.

De NHG-verzekering

Als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie hebt afgesloten, kun je bij de meeste banken rekenen op rentekorting. Hiermee is het risico dat hypotheekverstrekkers lopen namelijk een stuk kleiner. Dit wordt vaak beloond met rentekorting!

Overwaarde op jouw woning

Is jouw woning meer waard dan de hoogte van jouw hypotheek? Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer jouw woning in waarde is gestegen, of wanneer je veel eigen geld bij de aankoop hebt meegebracht. Banken hanteren zogenaamde risicoklassen om te bepalen hoeveel rentekorting je kan krijgen. Soms is het dus voordeliger om meer op je hypotheek af te lossen, zodat je in een lagere risicoklasse terecht komt.

Een duurzame woning

Gebruik je jouw hypotheek om een duurzame woning aan te schaffen? Als je aan de duurzaamheidseisen van jouw bank voldoet, heb je mogelijk ook recht op hypotheekrentekorting! Er wordt dan gekeken naar de zogenaamde energie-index. Hoe beter je scoort op deze index, hoe meer korting je in sommige gevallen kunt krijgen.

Kom jij in aanmerking?

Of je rentekorting krijgt of niet, hangt onder andere af van jouw persoonlijke situatie. Een hypotheekadviseur in Raalte kijkt en denkt met je mee. Ze kunnen je voorzien van een eerlijk, onafhankelijk en betrouwbaar advies. Daarmee kun je een hoop geld besparen! Als je dus nog niet zeker weet of jij in aanmerking komt voor rentekorting op jouw hypotheek, neem dan eens contact met ze op!

Je vindt misschien ook leuk