Uncategorized

Je muren (laten) stucen

8 oktober 2019

Heb je scheuren in je muur of vind je je muren niet meer mooi? Wanneer je ontevreden bent over de gladheid van de muren in je woning kan het tijd zijn om te muren te stucen. Maar wat is stucen precies en hoe moet je het doen?

Wat is stucen?

Stucen is het glad maken van je muren door een gipslaag aan te brengen en deze uiteindelijk glad te strijken. Het kan lelijke scheuren in een muur wegwerken. Een gestucte muur kan je gebruiken als eindlaag en als onderlaag voor wanneer je de muur later nog wilt behangen of verven.

Stappenplan

Het stucen is een moeilijke klus die vaak over wordt gelaten aan een ervaren stukadoor. Het stucen kent een aantal stappen. Om te beginnen moet de muur goed afgeplakt en voorgestreken worden. Vervolgend kan het gips gemaakt worden en later worden aangebracht aan de muur. Dan is het belangrijk om de muur snel vlak te maken met een reilat. Tenslotte moet je de muur schuren met een spons in een draaiende beweging en hierna kan je beginnen met het pleisteren van de muur.

Stukadoors

Doordat de stappen snel achter elkaar moeten plaatsvinden is er weinig tijd om te rusten. Het is voor onervaren mensen dus ook een moeilijke klus om in één keer uit te voeren. Het kost veel kracht en kan vaak beter worden overgelaten aan een stukadoor. Wil jij jouw stucwerk ook uitbesteden? Voor een stukadoor in Diemen of een stukadoor in Almere kun je terecht bij Stucstunter. Door de ervaring van dit bedrijf weten ze in de verschillende situaties te kiezen voor de juiste manier van stucen en zullen ze jouw muren weer mooi glad krijgen.

Je vindt misschien ook leuk