Uncategorized

Zwemvijvers

17 maart 2016

Zwemvijvers zijn enorm in tegenwoordig. Steeds meer mensen overwegen een zwemvijver in plaats van een ‘normaal’ zwembad voor in de tuin. En dat is niet eens zo raar, want zwemvijvers zijn laag in onderhoud, duurzaam en ecologisch!

 

Wat zijn zwemvijvers?

Een zwemvijver is buiten een natuurlijke vijver, daarnaast ook een zwembad. Een vijver en een zwembad worden, zoals de naam het al doet vermoeden, gecombineerd. Alleen dan zonder chemicaliën. Het water is namelijk door natuurlijke processen helder en zelfreinigend. Daarnaast maakt het zwembad geen contact met het grondwater of de omliggende grond. Hetzelfde geldt voor een normaal zwembad. Daarnaast is de zogenaamde ‘zwemzone’ gescheiden van de ‘echte’ vijver.

 

De voordelen van een zwemvijver

Onderhoud is een van de grote voordelen van een zwemvijver. Een natuurlijke zwemvijver heeft namelijk slechts enkele keren per jaar uw aandacht nodig. Bovendien kan de vijver makkelijk verwarmd worden. Zo worden techniek en natuur samen gecombineerd.

Hieronder alle voordelen van een zwemvijver op een rijtje:

  • De perfecte beleving tussen zwemplezier en natuur
  • Bijna hetzelfde als een zwembad, maar dan beter
  • Weinig onderhoud
  • Ecologisch en duurzaam, dus goed voor de natuur en uw portemonnee!
  • De zwemvijver is geheel aan te passen aan uw wensen!
  • De onderhoudskosten zijn veel minder

 

Bovendien is de vijver perfect in balans met de rest van uw tuin. Braat verzorgt vanaf nu ook zwemvijvers, waardoor de zwemvijver naadloos geïntegreerd wordt in uw nieuwe of huidige tuin. Zo wordt de perfecte groenbeleving gecreëerd!  

Het tuin- en vijverontwerp

Ten eerste worden de mogelijkheden besproken. Samen met uw wordt de ideale vijver ontworpen. Dit kan zowel met een 2D als een 3D-ontwerp. Zo zal de zwemvijver perfect aan uw eisen voldoen, waardoor u optimaal kunt genieten. Met het eerste vrijblijvende gesprek worden de opties en mogelijkheden besproken. Uiteindelijk wordt de zwemvijver samen met u naadloos geïntegreerd met uw tuin.

De tuin- en vijveraanleg

Wanneer het ontwerp is goedgekeurd, wordt deze aangelegd. Dat kunt u bijvoorbeeld laten doen door Braat – Makers van groenbeleving. Wordt uw nieuwe vijver strak of organisch? Midden tussen de planten of liever getegeld? Alles is mogelijk!. Binnen de kortste keren maakt u uw vriend(in)en jaloers met een geheel integreerde zwemvijver.

Het tuin- en vijveronderhoud

Ondanks het feit dat de natuurlijke zwemvijver weinig onderhoud nodig heeft – deze is tenslotte zelfreinigend – is het ook mogelijk om dit uit te besteden. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken en blijft uw tuin en zwemvijver in optimale conditie! U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit zelf te doen. Zo geniet u extra van het mooie weer in de zomer.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk vooral even op de website van Braat – Makers van groenbeleving!

 

4

Je vindt misschien ook leuk