Uncategorized

Huis kopen: wel of geen bouwkundige keuring?

30 juni 2021
Huis kopen

Huis kopen: wel of geen bouwkundige keuring?

Een huis kopen is een belangrijke beslissing en een grote investering. Je wilt dan wel zeker weten dat de woning volledig in orde is voordat je daadwerkelijk de knoop doorhakt. Je kunt het huis laten controleren door middel van een bouwkundige keuring. Je kunt een bouwkundige keuring aanvragen via Huiskeur.nl. Maar wanneer is dit nu wel of niet nodig?

Wat houdt een bouwkundige keuring in?

Wanneer je een bouwkundige keuring aanvraagt, zal een specialist het volledige huis inspecteren. Hierbij wordt er gekeken naar de gebreken van het huis die je op het eerste gezicht misschien niet zo snel ziet. Er wordt gekeken naar de structuur van het huis, zoals de fundering en de leidingen. Er wordt ook gekeken naar de details, zoals de voegen of kozijnen. Door een bouwkundige keuring krijg je een goed beeld van de woning en welke reparaties er nog nodig zijn.

Oude woningen vs. nieuwe woningen

Of een bouwkundige keuring nodig is, hangt af van het bouwjaar van het huis. Bij oudere huizen is het vanzelfsprekend dat er al verouderingen zijn. Bij oude huizen zijn er meer gebreken en zullen meer aspecten van het huis vernieuwd moeten worden. Bij nieuwere huizen is dit meestal minder drastisch. Bij nieuwere huizen kunnen ook al een aantal verstopte problemen aanwezig zijn, waardoor een bouwkundige keuring ook erg handig is.  

Een beter bod uitbrengen

De uitkomst van de bouwkundige keuring kan ook invloed hebben op het bod dat wordt uitgebracht. Wanneer de keuring bijvoorbeeld laat zien dat er erg veel reparaties uitgevoerd moeten worden, kun je een lager bod uitbrengen. Het is slim om de keuring te laten doen voordat je een bod uitbrengt. Hierdoor heb je namelijk een beter beeld van de waarde van het huis. Zeker nu de meeste huizen boven de vraagprijs verkocht worden is het raadzaam om goed te bedenken hoeveel een huis voor jou waard is.

Een keuring aanvragen?

Een bouwkundige keuring is eigenlijk bijna altijd een verstandig plan. Alleen bij nieuwbouwhuizen zou dit niet nodig zijn. Een bouwkundige keuring geeft je namelijk veel meer inzicht over het huis en de reparaties die uitgevoerd moeten worden. Het is mogelijk om een bouwkundige keuring aan te vragen via HuisKeur.nl

Je vindt misschien ook leuk