Bewust leven

Meer mensen die landelijk willen wonen

30 juni 2021

Meer mensen die landelijk willen wonen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om groter te willen wonen. Dat is te zien aan de woning dit het afgelopen jaar meer worden gekocht en waar mensen naartoe verhuizen. Zo waren er het afgelopen jaar meer mensen dan normaal die ervoor koos om van een grote stad landelijker te gaan wonen. Wij geven hieronder verschillende redenen waarom mensen hiervoor kiezen. 

  • De lockdown
  • Aantrekkelijke woningmarkt
  • Meer ruimte voor minder geld
  • Nieuwbouw landelijk gelegen

De lockdown

De eerste reden waarom mensen er het afgelopen jaar vaker voor hebben gekozen om landelijker te gaan wonen komt vanwege de lockdown. Wanneer we gedwongen constant bij huis moeten zitten wordt het namelijk interessanter om ook groter te wonen. Want we zitten liever in een grote en ruime woning dan een klein appartement. 

Aantrekkelijke woningmarkt

De woningmarkt draait op volle toeren en iedereen probeert nog te haasten om een woning te kopen. De prijzen rond de Randstad zijn al een hele lange tijd zeer hard gegroeid. De woningmarkt in het oosten van Nederland is ook in trek, maar nog niet zo extreem als in het westen. Dit maakt het juist interessant voor veel mensen om wel naar het oosten te gaan kijken waar je landelijker kunt wonen. 

Meer ruimte voor minder geld

Zoals we hiervoor al aangegeven hebben betaal je in de steden in de Randstad een veel groter bedrag per vierkante meter dan wanneer je ruimtelijker woont op andere plekken in Nederland. 

Nieuwbouw landelijk gelegen

Verder is er ook zeer veel gebouwd op landelijke plekken in heel Nederland. Veel mensen kiezen graag voor een waardevaste nieuwbouwwoning en door de nieuwbouwprojecten die landelijk zijn te vinden is het interessant om hier naar een woning te kijken. Op deze website van NieuwWonen Drenthe is een duidelijk overzicht te vinden van alle nieuwbouwprojecten in Drenthe. 

Je vindt misschien ook leuk