Sfeer

5 tips bij aanschaf van ledstrips

30 juni 2021
Ledstrips in de badkamer

5 tips bij aanschaf van ledstrips

Wanneer je bij een webshop als LedstripXL ledstrips koopt dan word je geconfronteerd met een overweldigend aantal keuzemogelijkheden. Om makkelijker te kunnen kiezen hebben we hieronder 5 tips op een rijtje gezet voor de aanschaf van ledstrips. 

1. Wat is de lengte die je nodig hebt?

Je kunt ledstrips kopen in lengtes van 1 tot 5 meter. Heb je bijvoorbeeld 17 meter nodig, dan koop je 3 strips van 5 meter en een van 2 meter. Je kunt meerdere strips nagenoeg onzichtbaar aan elkaar koppelen als je meer dan 5 meter nodig hebt. Heb je minder nodig dan een meter, dan kun je eenvoudig de ledstrip inkorten. 

2. Wat voor functie heeft de ledstrip? 

Wanneer je ledlicht dient als sfeerverlichting stel je er andere eisen aan dan wanneer de ledstrip een praktische functie heeft, zoals in de keuken. Voor sfeerverlichting kun je beter een ledstrip met warm licht kiezen, en als de ledstrip een praktische toepassing heeft kun je beter voor koud licht kiezen. 

3. Hoeveel licht moet de ledstrip opbrengen?

Ledstrips kunnen verschillende lichtopbrengsten leveren die worden aangeduid met lumen. Hoe hoger het getal, hoe hoger de lichtopbrengst. Je kunt beter kiezen voor een ledstrip met een hogere lichtopbrengst dan je nodig hebt, omdat je het licht van een ledstrip makkelijk kunt dimmen.

4. Hoe wil je de ledstrip bedienen?

Er zijn verschillende manieren om de ledstrips te bedienen. Je kunt bijvoorbeeld een snoerdimmer of een losse led stips afstandsbediening gebruiken en je kunt zelfs je smartphone gebruiken als afstandsbediening. Kies de makkelijkste manier om de strip te bedienen een houd rekening met ledstrips die moeilijk te bereiken zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor in een keuken zodat je niet met vieze handen aan een schakelaar hoeft te zitten. 

5. Moet de ledstrip waterdicht zijn?

Wanneer je de ledstrips wil gaan plaatsen in een vochtige ruimte als een badkamer, boven het aanrechtblad of buiten, dan kun je beter kiezen voor een waterdichte ledstrip. Waar je ook een ledstrip voor wil gaan gebruiken, voor iedere toepassing zijn er wel geschikte ledstrips te vinden.

Je vindt misschien ook leuk