Uncategorized

Insecten verdelgen

13 april 2016

Thuis wil je ook in de zomer zoveel mogelijk insecten-vrij kunnen genieten van tuin, keuken en slaapkamer. Maar hoe zorgen we er nu voor de overlast van insecten zoveel mogelijk wordt ingedamd?

Insectenvrij?

Insecten horen er bij. Een 100% insectenvrij bestaan kunnen we niet verwachten in en rond het huis. Wel kunnen we anticiperen op hun aanwezigheid.

  • Wespen lok je in de tuin het plaatsen van een wespenval. Wespen worden gelokt naar de val door een lekkere zoete vloeistof bijvoorbeeld; zij betreden de val om er vervolgens niet meer uit te kunnen ontsnappen.
  • Voor wie panisch is bij wespen in huis is er de elektrische wespenvanger; dit is een elektrisch apparaat wat wespen aantrekt en elektrocuteert. Dit apparaat is ook bijzonder goed geschikt voor horecagelegenheden, waar wespen zich het allervaakst ophouden.
  • Muggen. Voor sommigen een ware nachtmerrie, vooral wanneer je langs stilstaand water woont zoals een singel bijvoorbeeld. Ook hier zijn adequate middelen inzetbaar om muggen te vangen, want we kunnen niet elke mug spotten die zich in huis bevindt. Men zou schrikken bij het werkelijke aantal muggen in een slaapkamer bijvoorbeeld. Muggen houden mensen uit hun slaap, maar dat niet alleen; sommige van ons zijn telkens weer de dupe door de -voor muggen- lekkere lichaamsgeur. Stop de mug en koop een elektrische muggenvanger. Nooit meer zoeken naar muggen; de mug komt zelf op het apparaat af waarna deze ook weer gedood wordt.

Je vindt misschien ook leuk