Uncategorized

Schuif die plannen om een gewone deur te kopen maar aan de kant!

2 oktober 2018

De schuifdeur is namelijk ‘here to stay’ en terug van eigenlijk nooit weggeweest! Met een dergelijk portaal geef je een hele nieuwe invulling aan je interieur en wellicht zelfs inspiratie om de rest van de samenstelling van je woning ook aan te gaan pakken. Want uiteindelijk wil je toch dat jouw huis een reflectie is van wie je bent?

Daar komt bij dat een schuifdeur heel praktisch is in gebruik en de ruimte waar deze zich in bevindt een zekere status geeft met de massiviteit ervan. Dat is natuurlijk wel deels afhankelijk van het materiaal van je deur. Hoe dan ook, je zult merken dat je enorm veel ruimte overhoudt door een schuifdeursysteem te implementeren. Om je hiervan te overtuigen hebben we de vele voordelen overzichtelijk gemaakt.

Meer ruimte

Ja, dat zeiden we al in het kort maar wat bedoelen we er nou precies mee? Welnu, een openslaande deur neemt in openstaande toestand ruimte in beslag. Bovendien kan deze behoorlijk gaan klapperen als het tocht en je zou er tegenaan kunnen stoten in een moment van onoplettendheid. Omdat een schuifdeur simpelweg schuift – ja, we weten ‘t, het zit in de naam -, heb je dit probleem niet.

Tevens lijkt je woonruimte groter als deze in tweeën is gesplitst en deze verdeling wordt afgebakend door een schuifdeur. Wanneer je gasten hebt, zullen ze merken dat ze een behoorlijk ruimtelijk verschil ervaren als de schuifdeur geopend dan wel gesloten is.

Speciaal voor jou…

…op maat gemaakt! Natuurlijk, een schuifdeur is niets meer of minder dan een groot oppervlak van bijvoorbeeld hout dat door stangen, schroeven en beslag op zijn plek wordt gehangen. Daarom is het heel gemakkelijk om deze deur in de juiste dimensies samen te stellen.

Je kunt dit natuurlijk door een professional laten doen. Maar ben je een beetje handig én creatief? Nou, wat let je dan nog om de basis voor je nieuwe schuifdeursysteem zelf te gaan samenstellen? Door helemaal eigenhandig je materialen te kiezen, op maat te maken en samen te voegen, weet je zeker dat je deur overeenkomt met de rest van je interieur.

Kies zelf het materiaal

Zowel de deur als het beslag is in diverse materialen en uitvoeringen verkrijgbaar.

Net als het deurbeslag van roestvrij of gepoedercoat staal kun je ook een deur uitkiezen van diverse materialen. Een klassiek portaal van hout is mogelijk, maar ook staal en glas kunnen jouw woning gaan opsieren. Sterker nog, je kunt je schuifdeur uitrusten met spiegelglas!

Er bestaat maar één stijl…

…en dat is die van je partner! Nee, geintje, die van jouzelf. Er zijn een heleboel verschillende sets voor deurbeslag verkrijgbaar die allemaal passen bij specifieke stijlen. Voor een moderne, authentieke en ook een industriële uitstraling zijn diverse pakketten verkrijgbaar. Je hebt zelfs de keuze uit beslag dat aan of juist bovenop je deur zit; in dit laatste geval is het dus veel minder zichtbaar en ligt de focus veel meer op de deur zelf dan de hangers die anders aan de vlakke kant volledig zichtbaar zouden zijn.

Toevoegingen

Gefeliciteerd met je nieuwe deur! Nu is het tijd om deze helemaal zelf te gaan vormgeven met handgrepen die passen bij de stijl die je hebt gecreëerd. Kies uit exemplaren van staal of leer en vergeet ook een slot niet als je de achterliggende ruimte veilig wilt achterlaten. Ook een deurklopper en een softclose systeem, wat ervoor zorgt dat de deur nooit hard dicht kan vallen, behoren tot de mogelijkheden.

Je vindt misschien ook leuk