Uncategorized

Tips voor het inbouwen van een airco in je huis

15 februari 2022

In Nederland hebben niet veel mensen een airco in huis. Het wordt vaak gezien als een te grote kostenpost en als een onding in huis. Toch heb je tegenwoordig ook airco’s die je zo in je interieur kan verwerken dat je er geen last van zal hebben. Dit is wel duurder dan een mobiele- of opbouw airco, maar het is de investering dubbel en dwars waard als jij veel last hebt van warmte in huis. In deze blog lees je meer over het inbouwen van een airco in je woning.

Een airco inbouwen

Wanneer je je airco volledig wil inbouwen in je woning, zijn er een paar belangrijke dingen die je moet weten. Je kan een airco inbouwen een verlaagde plafonds of in valse wanden. Met een valse wand kun je een ruimte opdelen in meerdere verschillende ruimtes. De airco wordt dan verwerkt in zo’n wand. Ook kan je ervoor kiezen om de wand slechts een stukje van een originele wand te plaatsen en de airco daarachter te plaatsen. Ook in een verlaagd plafond kun je de airco plaatsen. Je krijgt dan een soort omkasting om je airco. Het is een mooie manier van het wegwerken van een airco. Je ziet bij ingebouwde airco’s dan enkel het rooster waar de koele lucht uitgeblazen wordt. Alle lawaaierige onderdelen bevinden zich bovendien aan de buitenzijde van je huis. 

Wat kost een een inbouw airco

Een inbouw airco is duurder dan een gewone airco, maar het is de investering dubbel en dwars waard als je de airco veel gebruikt. Bij een ingebouwde airco moet je rekening houden met meerdere kostenposten, zoals de installatiekosten, de materiaalkosten en de ombouwing van de airco. Daarnaast betaal je natuurlijk ook nog voor de airco zelf. Het is echter een investering die je huis ook meer waard maakt. Al met al zal het een redelijk kostenplaatje worden, maar wanneer jij in de zomer in je koele woon- of slaapkamer zit zul je hier erg blij mee zijn.

Nog niet helemaal erover uit?

Ben je er nu nog niet helemaal over uit of je een volledig ingebouwde airco in je huis wil, of dat je toch kiest voor bijvoorbeeld een mobiele airco of een reguliere split unit airco? Dan raden wij je aan om nog iets meer onderzoek te doen voordat je een beslissing maakt. Meer informatie over verschillende soorten airconditioning systemen vind je op www.airconditioning-expert.nl.

 

Je vindt misschien ook leuk