Design

Waarom het systeemplafond steeds populairder wordt

18 februari 2022

Het systeemplafond stond lange tijd symbool voor de saaie kantoorgebouwen die Nederland soms kan hebben, maar in de laatste jaren begint dat beeld behoorlijk te veranderen. Dat heeft vooral te maken met de opmars van systeemplafonds, die vaker en vaker hun weg beginnen te vinden op plekken waar ze eerder niet te vinden waren, maar ook omdat deze plafonds steeds fraaier worden en veel voordelen bieden. Dus, even op een rijtje, waarom gaat het zo goed met de systeemplafonds?

 

Het gemak

Allereerst is er het gemak dat deze plafonds bieden. Niet alleen bij de installatie, maar ook als het gaat om het gebruiken ervan. Allereerst is de installatie een fluitje van een cent; de constructie wordt opgehangen, waarna de platen op hun plek worden geschoven. Dit is een klus die door een getraind team in een dag geklaard kan worden, waarmee de gebruikersruimte slechts kort verlaten moet worden. Die installatie levert ook een rits andere voordelen op, die we later zullen uitleggen. Maar het pure gebruiksgemak is een belangrijke factor in de populariteit van de systeemplafonds en draagt dan ook in niet mis te verstane wijze bij aan de toename van systeemplafonds in allerlei gebouwen.

 

Het veelzijdige uiterlijk

Niet langer zijn systeemplafonds alleen maar geschikt voor kantoorgebouwen. Omdat het uiterlijk van deze plafonds steeds diverser wordt, krijgen ze ook in allerlei verschillende gebouwen een prima plek. Denk aan een ontvangst lobby, die gebruik maakt van een sjieke uitvoering van een systeemplafond, of een zwembad waar het gemak van deze plafonds perfect van pas komt. Er zijn zelfs talloze particuliere woningen die getooid zijn met een systeemplafond; hiermee heb je echt iets in huis dat je het uiterlijk biedt van een net plafond, terwijl je het gemak hebt van een systeemplafond.

 

Het ruimt op

De platen in systeemplafonds hangen iets onder het daadwerkelijke plafond, waarmee je een ruimte hebt die je perfect kunt gebruiken om kabels en leidingen mee weg te werken. Dit alles zorgt voor een opgeruimde ruimte, wat alleen maar prettig is. 

 

Schade is makkelijk te vervangen

Schade aan een conventioneel plafond kan een behoorlijk vervelend gebeuren zijn. Zeker als je gebruik maakt van gipsplaten, kan een beschadiging behoorlijk in de papieren lopen. Bij systeemplafonds heb je dat probleem niet; hier komt het uitzonderlijke gebruiksgemak om de hoek kijken. Immers; een systeemplafond bestaat uit platen, die je gemakkelijk kan vervangen. Dus als er een keer iets kapot gaat, kan je simpelweg een nieuwe plaat pakken, de oude verwijderen en de nieuwe erin zetten. Hiermee is de beschadiging direct ongedaan gemaakt en het heeft je vrijwel geen tijd gekost en al helemaal geen extra geld. 

 

Al met al is een systeemplafond echt een waardevolle toevoeging aan elke ruimte. De veelzijdigheid, het gebruiksgemak, de vormgeving en het opgeruimde karakter dat dit plafond met zich meebrengt, zorgt ervoor dat het niet ingewikkeld is om te bedenken waar diens populariteit vandaan komt. Slechts een plafond voor saaie interieurs? Absoluut niet. Het systeemplafond is een blijvertje voor iedereen.

Je vindt misschien ook leuk