Design, Styling

Kunst in huis

9 juni 2016

Kunst in huis halen is een mooie manier om je interieur mee op te fleuren. Er zijn diverse kunsthandelaren in Nederland waar je dit kan aanschaffen. Welke soorten kunst kennen we eigenlijk allemaal? Dat kunnen verschillende kunstwerken zijn zoals kunstboeken, moderne beelden of glassculpturen. Vaak worden er ook tegenwoordig veilingen gehouden en natuurlijk de hoogste bieder krijgt bij deze veilingen het kunstwerk. Kunst bestellen kan onder andere hier.

Wat doet een lijstenmaker?

Lijstenmaker is een specialistenberoep dat niet meer vaak voorkomt. Een lijstenmaker heeft vaak een showroom vol met verschillende soorten kunstwerken, waaruit de klant natuurlijk kan kiezen. Ook houdt de lijstenmaker een lijst bij voor klanten als zij een speciale wens hebben. Er zijn vaak verschillende redenen om bij een lijstenmaker te komen zoals bijvoorbeeld als iemand zelf een schilderij heeft gemaakt of je een speciale foto ingelijst wil hebben. Natuurlijk is het maken van een lijst specialistenwerk, omdat er gekozen moet worden uit verschillende lijsten met hun eigen profiel en afwerking. Dus kort gezegd is het een specialisten beroep en tegenwoordig komt het niet meer vaak voor maar er zijn nog wel gelukkig genoeg lijstenmakers in Nederland.

De geschiedenis van kunst

Kunst heeft tegenwoordig altijd een betekenis, maar vroeger niet en kunst met betekenis is pas ontstaan na de periode van de renaissance. Voor die tijd werd kunst meer als middel van om vorm te geven aan symbolen en vertellingen gemaakt. Kunstenaars zoals kunstschilders, houtsnijders en beeldhouwers werden in de middeleeuwen gezien als bijzondere mensen onder de ambachtslieden.  Zij werkten toen onder de opdracht van de kerkelijke machthebbers of natuurlijk de rijke families. De kunstenaars hebben altijd een ding gemeen en dat is dat alle kunstwerken een bepaald patroon bezitten, een bepaald onderwerp. En altijd na het kunstwerk wacht de kunstenaar op de reactie van de toeschouwers dit noemen de kunstenaars ook wel receptie.

Je vindt misschien ook leuk