Styling, Verlichting

LED dimmers aanschaffen

29 augustus 2016

Als je meerdere LED lampen hebt geïnstalleerd in je huis, kantoor of tuin, dan is de kans erg groot dat je ook wilt dat je ze kunt dimmen. Een dimbare lamp heeft namelijk doorgaans meer sfeer dan een lamp die niet te dimmen is. Je kiest voor de juiste lamp met de juiste kleurtemperatuur, zodat deze niet te wit en fel is. Want je wilt dat het verschil tussen een LED lamp en een traditionele lamp zoals een halogeen of gloeilamp niet te groot is. Daarom kies je voor een LED dimmer, een die er voor zorgt dat je jouw ruimte zo kunt verlicht zoals jij dat zelf wilt. Zodat je overdag kunt genieten van een flink licht dat de hele ruimte voorziet van een goede verlichting, en in de avond kun je de lamp dimmen zodat je sfeervol en rustig een film kunt kijken.

Een niet dimbare lamp is namelijk een grote irritatie, we zijn al vaak gewend dat LED lampen te dimmen zijn. Het verschilt echter per ruimte wat je verwacht, als een ruimte erg veel licht inval heeft zal je minder snel verwachten dat de ruimte een te dimmen lamp heeft.

Meer informatie over Led dimmers

Als je LED lampen wilt gaan dimmen is het van belang dat je minimaal 3 a 4 lampen koopt, want anders kan het zijn dat de dimmer niet optimaal kan functioneren. Wil je toch een lager aantal lampen aansluiten op een led dimmer, omdat je bijvoorbeeld maar enkele lampen wilt ophangen of dat je niet wilt dat alle lampen te dimmen zijn. Dan kun je ervoor kiezen om een led domotica set aan te schaffen, met zo een set zorg je ervoor dat de lampen op een andere manier gecontroleerd worden. Als je meer informatie wilt over dimmers dan kun je kijken bij de wikipedia pagina over Led dimmers.

Je vindt misschien ook leuk