Styling

Alles over huisliften

26 november 2018

Huisliften zijn geweldige uitvindingen waar je een leven lang plezier van zal hebben. De enige manier om hier achter te komen, is door er zelf een aan te schaffen en het elke dag te ervaren! Er zijn vele redenen waarom mensen een huislift aanschaffen. Dit kan zijn vanwege fysieke klachten of simpelweg omdat er meer wooncomfort gewenst wordt. Wat het ook is, een huislift is een van de beste investeringen die je óóit zal maken voor je huis. Lees gauw verder om erachter te komen waarom en laat je overtuigen om een huislift aan te schaffen die echt bij jou past.

Voor wie zijn huisliften?

Huisliften zijn er voor heel veel type mensen met verschillende beweegredenen om er een aan te schaffen. In vele gevallen zijn het mensen die een fysieke beperking hebben en in stijl naar de bovengelegen verdiepingen van hun huis willen. Maar ook zijn er ontzettend veel mensen die de aanschaf doen vanwege de wens van meer luxe en wooncomfort in huis. Wat een geluk om nooit meer de trap op te hoeven met zware boodschappen of spullen als je hier geen zin in hebt! Daarnaast verhogen huisliften ook aanzienlijk de waarde van je huis. Ook hoef je je niet meer druk te maken over de geschiktheid van je huis op je oude dag, want dan kun je gewoon de lift pakken!

De veiligheid van huisliften

Huisliften zijn tegenwoordig ontzettend veilig in gebruik, ze zijn er immers om je leven veiliger te maken. Ze beschikken over verschillende veiligheidsfuncties waar liften in bijvoorbeeld grote gebouwen ook over beschikken. Je zal je daarom nooit zorgen hoeven te maken over opgesloten te komen zitten in je huislift. Het is wel nodig, en verplicht, om regelmatig een onderhoudsmonteur langs te laten komen om de veiligheid te checken en de lift te onderhouden waar nodig. Hiervoor kun je een onderhoudscontract afsluiten, zodat je altijd kan rekenen op service.

Types huisliften

Als we naar de technische kant van huisliften kijken, zijn er een aantal verschillende soorten te verkrijgen. Zo is er een elektrisch aangedreven lift, waarbij geen liftput en machinekamer nodig is. Ook is er de hydraulische huislift, die werkt met een oliepomp die druk plaatst op een cilinder, wat zorgt voor een soepele liftervaring. Deze liften zijn ook iets duurder. Dan hebben we nog de riem aangedreven huislift die werkt met een motor en een riemaandrijving. Dit soort is erg stil.

Huisliften op maat

Huisliften kunnen helemaal in de stijl van jouw huis gemaakt worden. Je hebt huisliften met en zonder liftschacht. Met dat laatste neemt de lift minder plek in beslag. In beide gevallen zijn er prachtige huisliften op de markt waardoor de lift een echt pronkstuk wordt van het huis dat zeker niet verstopt hoeft te worden. Daarnaast is een lift ook nog eens erg energiezuinig dus hoef je je niet elke maand druk te maken over het kostenplaatje van de lift. De enige échte kosten zitten hem in de aanschaf en in het onderhoud.

Traplift

Niet iedereen heeft een groot huis waar een lift in kast en dat is logisch. Mensen die slecht ter been zijn en graag langer thuis willen wonen is een traplift een ideale oplossing. Een traplift wordt zoals de naam al zegt aan de trap gemonteerd. Op de lift zit een stoel vast met een riem die je dan van boven naar beneden brengt. Een traplift kan op elke soort trap geplaatst worden en is daarom zeer handig. Omdat een traplift redelijk prijzig kan zijn, is het ook mogelijk om een tweedehands traplift te kopen.

Op Liftoffertes.nl vind je meer informatie over huisliften.

Je vindt misschien ook leuk