Inrichting, Styling

Meubel reparatie, nog langer genieten van uw meubel

15 februari 2016

Meubel reparatie is een vak apart. En in veel gevallen een heel stuk goedkoper dan een nieuw meubel aanschaffen, en er zo nog heel veel jaren optimaal van kunnen genieten. De meest complexe meubel reparaties kunnen worden uitgevoerd aan uw moderne of klassieke meubels. We hebben het dan over:

  • Bank of bankstel
  • Fauteuil
  • Relaxfauteuil
  • Salontafel
  • Eettafel
  • Eetkamerstoel
  • Dressoir

En natuurlijk nog veel meer!

BANK OF FAUTEUIL

U kunt bij een bank repareren of een fauteuil repareren bijvoorbeeld denken aan het herstellen van een ingedeukte armleuning, het verbeteren van het zitcomfort, het vernieuwen van de bestaande vulling of het opnieuw stikken van openstaande stiknaden. Maar ook het repareren of vervangen van gebroken nosag veren, een gebroken spant of voorregel zijn meubel reparaties waar uw bankstel weer in hersteld kan worden.

RELAXFAUTEUIL

Een relaxfauteuil wordt vaak intensief gebruikt. Hierdoor kan het zitcomfort verminderen of het bedieningspaneel stuk gaan. Ook andere mankementen aan de relaxfauteuil kunt u laten repareren. Het is toch zonde om zo’n dure aanschaf weg te moeten doen?!

EETTAFEL OF SALONTAFEL

Een eettafel of zelfs een salontafel heeft heel wat te verduren. Het omvallen van een brandende kaars, het ruw neergooien van autosleutels, een hete pan op de eettafel; het zijn maar wat voorbeelden. Lelijke beschadigingen zijn het gevolg. Het geheel schuren en opnieuw lakken van de eettafel of salontafel is een kostbare reparatie. Is dus niet altijd nodig, bij een ‘spotrepair’ techniek kan de plaatselijke beschadiging gerepareerd worden, dus ook nog een stuk goedkoper!

EETKAMERSTOEL

De zwakke plek van een eetkamerstoel is vaak de houtverbinding. Deze kan na verloop van tijd gaan wijken. En dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Het zitcomfort van de eetkamerstoel neemt af bij intensief gebruik. Ook kan een spot of poot afbreken.
Het zijn vaak de meest gebruikte eetkamerstoelen die iets gaan mankeren: de andere stoelen zijn doorgaans nog goed. Het loont dan ook zeker de moeite om ons in te schakelen voor een meubelreparatie.

DRESSOIR

Vooral de lades van houten dressoirs kunnen na enkele jaren gaan klemmen. Vaak is de oorzaak het slijten van de rollagers in de laden geleiders of het werken van het hout. Een ander probleem is bijvoorbeeld het uitbreken van de scharnieren van het dressoir. Ook kunnen deurtjes scheef gaan hangen waardoor deze opnieuw gesteld moeten worden. Het dressoir heeft vaak kleine beschadigingen door bijvoorbeeld het aanstoten met een stofzuiger. Al deze mankementen zijn te repareren.

MEUBEL REPARATIE AAN HUIS

Veel van deze reparaties kunnen aan huis worden uitgevoerd, u hoeft dus met zware meubels te sjouwen en dit dan ook nog te vervoeren. Hoe fijn is dat!

Je vindt misschien ook leuk