Inrichting

Het retro thema in je huis aanbrengen

11 februari 2016
nieuw interieur

Retro is weer helemaal terug van weggeweest! Waar onze ouders vroeger een oranje keuken in hun eerste huis hadden, die ze enkele jaren later snel weer sloopten omdat dat echt niet meer kon, komt dit thema nu steeds meer terug. Je kunt dit thema eenvoudig op verschillende plekken in je huis terug laten komen.

In het behang

Weinig is zo sfeerbepalend als een behang op de muur. In het retro thema zijn verschillende kleuren en dessins te verkrijgen, veelal met herhalende prints in oranje, rood, geel, bruin en (olijf)groen. Je kunt bijvoorbeeld een volledige muur in je woonkamer behangen, maar ook de achterwand van een kast met glazen deurtjes van een vrolijk behangetje voorzien. Of wat dacht je van de hal? Een unieke binnenkomer!

In de meubels

De kleur bruin is de hoofdkleur van zogenaamde vintage meubels, zoals de dressoirs van vroeger. Je kunt echt oude meubels kopen van 1900 t/m 1980 of nieuwe meubels met een retro look. Een stukje geschiedenis en nostalgie, wat je ook goed kunt combineren met moderne meubels. Een oude, industriële lamp en retro stoelen passen bijvoorbeeld goed bij een strakke, moderne tafel.

In de details

Een oude radio, een Perzisch vloerkleed, een bijzondere plantenbak, vaas of fruitschaal, een grote retro lamp met ouderwetse kap of een originele asbak, je kunt het zo gek en retro maken als je wilt in huis. Koperen items passen ook goed in het retro thema. Op internet kun je eenvoudig allerlei unieke en opvallende retro accessoires scoren. De tegenwoordig populaire cactussen maken het geheel compleet!

Door te beginnen met een moodboard krijg je een goed beeld van de vele mogelijkheden en wat er in jouw huis kan en past!

Je vindt misschien ook leuk