Inrichting

5 tips om het huis op te knappen

21 december 2015

Of je nu net verhuisd bent of al een aantal jaar in dezelfde woning woont: soms kan je woning wel een opknapbeurt gebruiken. Wat valt er allemaal te verbeteren aan je woning? Lees hier de 5 belangrijkste tips voor het opknappen van je huis, zodat deze weer voor een lange periode mee kan.

  1. Repareer wat kapot is
    Zorg dat zowel de binnen- als buitenverlichting naar behoren werkt. Behandel piepende scharnieren van deuren en kozijnen met olie of siliconenspray, zodat deze beschermd zijn. Controleer houten schuttingen en kozijnen op houtrot. Steek de rotte plekken uit met bijvoorbeeld een schroevendraaier en behandel ze vervolgens met houtrotvuller.
  1. Een likje verf, zowel binnen als buiten

Voorzie versleten plinten of binnenmuren met vlekken weer van een fris kleurtje doordeze te schilderen. Ook het houtwerk aan de gevel kan om de vijf jaar wel een nieuwlikje verf gebruiken. Vooral bij hoger gelegen houtwerk waar je een ladder bij nodighebt, is het voor je eigen veiligheid aan te raden om een beroepsschilder in te schakelen. Een efficiente manier om te schilderen is door i.p.v. een kwast of roller een verf- ofwel paintsprayer te gebruiken. Bekijk op deze pagina meer over wat je met een dergelijke paintsprayer kunt.

  1. Reinig de gevel

Je huis er weer als nieuw uit laten zien? Gevelreiniging is dé manier om je huis een flinke facelift te geven. De prijzen van gevelreiniging lopen uiteen, maar komen neer op gemiddeld € 2.700 tot € 4.000. Het resultaat is vaak verbluffend. De gevel is door het reinigen weer zo goed als nieuw en kan weer minimaal 10 jaar mee.

  1. Overweeg een aanbouw

Altijd al een grotere keuken willen hebben? Een speelkamer voor de kinderen of een kantoor aan huis? Verander het interieur en exterieur met een aanbouw. Wat de precieze kosten zijn voor een aanbouw hangt af van je specifieke wensen, stijlvoorkeur en materiaalkeuze. Een gemiddeld aanbouwproject kost ongeveer € 20.000 tot € 27.000.

  1. Pak de tuin eens flink aan
    De voor- en achtertuin bepalen mede het aanzicht van je woning. Zorg dat deze goed onderhouden zijn. Het is een goed idee om de tuin compleet te vernieuwen, zodat deze weer een fors aantal jaren mee kan. Schakel bij voorkeur altijd een hovenier in. Deze specialist denkt met je mee voor een geschikt en praktisch ontwerp en legt de tuin op professionele wijze aan.

Begin vandaag nog met het opknappen van je huis, zodat deze weer een fors aantal jaren mee kan. Met behulp van deze 5 tips mag jij je weer de trotse eigenaar noemen van het mooiste huis in de straat. En dat is ook wat waard.

Je vindt misschien ook leuk