Woonkamer

Woontrends voor het komende jaar

17 december 2015

Het nieuwe jaar komt al weer bijna om de hoek kijken. Hierbij moeten veel mensen denken aan oud en nieuw, oliebollen en champagne. Ook worden er misschien wel goede voornemens gemaakt en natuurlijk wordt er veel gelukkig nieuwjaar gewenst. Verder komen er weer nieuwe trends op, zowel in de modewereld als in het interieur. In de woonwereld zien we een hele leuke trend opkomen, namelijk ronde vormen. Ronde meubels, en natuurlijk ronde accessoires geven je huis een hele leuke uitstraling.

Ronde tafels

Iets wat zeker hoort bij de trend van ronde vormen, is een ronde tafel. Een ronde tafel is niet alleen gezellig, maar het past ook nog eens bijna in elk interieur. Aan een ronde tafel kun je iedereen aankijken en gezellig kletsen. Als je een diner organiseert is dat heel erg leuk, maar tijdens een snelle maaltijd zorgt het ook voor meer gezelligheid. Als je bijvoorbeeld gaat gourmetten met de feestdagen, is een ronde tafel ook ideaal en heel gezellig. Verder past een ronde tafel ook in een kleine eetkamer. Het neemt namelijk minder ruimte in dan een grote rechthoekige eettafel. Verder kan het een gezellige, knusse uitstraling geven in een klein interieur. Een ronde tafel kan goed gecombineerd worden met andere vormen en stijlen. Iedereen kan er dus een uitstraling naar zijn of haar eigen smaak van maken.

Je kunt een ronde tafel niet alleen gebruiken als eettafel, maar ook als salontafel. Dit kan een heel leuk effect geven in de woonkamer. Het combineren van verschillende soorten of maten ronde tafeltjes in de woonkamer kan ook erg leuk zijn. Bovendien is het ook nog eens heel handig. Waar je ook zit, er is altijd een salontafeltje in de buurt om bijvoorbeeld je drankje op te zetten.

Ronde stoelen

Je ronde eettafel kun je helemaal afmaken met afgeronde stoelen.Voor moderne eetkamerstoelen kun je bijvoorbeeld terecht bij BoConcept. Deze moderne eetkamerstoelen hebben vaak afgeronde vormen, waardoor ze perfect passen bij een ronde eettafel. Moderne eetkamerstoelen zijn dus een perfecte keus voor deze woontrend.

Ronde accessoires

Uit ronde accessoires is er keus genoeg. Om je interieur helemaal af te maken, kun je dus wat ronde accessoires toevoegen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een ronde spiegel aan de muur. Andere ronde vormen aan de muur kunnen natuurlijk ook. Ook kunnen ronde accessoires op de tafel heel leuk zijn. Een rond tafelkleed, ronde mandjes of ronde kaarsenhouders. Ook een ronde poef kan heel leuk zijn. Doe vooral eens inspiratie op voor ronde accessoires in de winkels en kleed je huis helemaal leuk aan volgens deze woontrend. Of je nou kiest voor een ronde eettafel, moderne eettafelstoelen, ronde accessoires, of voor al deze dingen, je huis zal er leuk en gezellig uitzien. En natuurlijk helemaal volgens de laatste woontrend.

Muurstickers

Wat we ook veel terug gaan zien is het stylen van ruimtes door middel van muurstickers. Het voordeel van deze stickers is dat je redelijk eenvoudig een compleet nieuwe look aan je (woon)kamer kunt geven: je kiest een sticker uit die bij je interieur past en je hoeft hem alleen maar op te plakken. Bekijk alle muurstickers.

Je vindt misschien ook leuk