Slaapkamer

Tips om een kleine slaapkamer in te richten

17 december 2015

De slaapkamer is een hele belangrijke ruimte in het huis, je brengt er namelijk veel tijd van je leven in door. Het is dan ook erg leuk om de slaapkamer in te richten, aan te kleden en helemaal naar je zin te maken. Ook met een kleine slaapkamer is dit heel goed mogelijk. Als je je kleine slaapkamer, efficiënt inricht, kan dit juist heel gezellig zijn. Maar hoe richt je een kleine slaapkamer nou het meest gunstig in?

Kleurgebruik

Het is je misschien wel bekend dat donkere kleuren verkleinen en lichte kleuren juist vergroten. Het is dus verstandig om in een kleine slaapkamer te kiezen voor lichte kleuren. Je kunt kiezen voor wit, maar andere lichte zachte kleuren kunnen ook heel mooi zijn. Als je een muur in een zachte kleur schildert, kun je deze kleur ook terug laten komen in de accessoires. Als je net iets extra’s op je muren wil, kun je kiezen voor verticale banen. Dit staat niet alleen heel mooi, de ruimte oogt ook meteen wat groter.

Je moet niet alleen rekening houden met het effect van de kleur op de grootte van je slaapkamer, maar ook op je nachtrust. Kleuren die rust uitstralen, zoals blauw, kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een betere nachtrust. Daarentegen kunnen schreeuwende kleuren, zoals rood en paars, zorgen voor een slechtere nachtrust.

Bij het schilderen van een kleine slaapkamer, kun je dus het best kiezen voor lichte kleuren. Echter is genoeg lichtinval ook erg belangrijk. Dit zorgt niet alleen voor een lichte, frisse uitstraling, maar ook voor voldoende ventilatie. Je slaapkamer moet namelijk goed geventileerd worden, door de ramen regelmatig open te zetten.

Opbergruimte

Een ander belangrijk onderdeel voor een kleine slaapkamer, is om geen rommel te laten zien. Rommel is nooit echt mooi in een huis, maar in een kleine kamer zorgt dit meteen voor een kleiner aanzicht. Als je voldoende opbergruimte hebt, kun je hier al je spullen netjes in opbergen. Een slimme manier van opbergen is bijvoorbeeld in lades onder je bed. Hier kun je veel spulletjes in kwijt. In je kasten kun je het beste kiezen voor schuifdeuren, deze nemen namelijk geen ruimte in beslag bij het openen. Het is niet alleen belangrijk om rommel te voorkomen, maar te veel accessoires moeten ook voorkomen worden. Dit kan al snel druk en klein ogen. Spiegels kunnen echter weer wel, deze laten de ruimte alleen maar groter lijken.

Gordijnen

Ook al werd hierboven gezegd dat lichtinval erg belangrijk is, ´s nachts wil je toch dat het donker is. Hiervoor kun je gordijnen voor de ramen hangen. Dit is niet alleen functioneel, het staat ook heel mooi in een kleine kamer. Als je kiest voor gordijnen van het plafond tot de grond, lijkt de kamer ook nog eens groter.

Bed en matras

Een goed bed en een goed matras zijn hele belangrijke onderdelen in een slaapkamer. Als je een goed bed en een goede matras hebt, kun je namelijk veel beter ontspannen. Hierdoor heb je een goede nachtrust en wordt je uitgerust wakker. Voor een bed, een matras of andere slaapkamermeubels kun je terecht bij beddenwinkel Heerhugowaard. Bij beddenwinkel Heerhugowaard heb je veel keus en word je goed ondersteund bij je keuze.

 

 

Je vindt misschien ook leuk