Slaapkamer

Zo richt jij jouw slaapkamer sfeervol in

6 december 2017

Een gemiddelde slaper slaapt ongeveer acht uur per nacht. Dat betekent dus dat jij ongeveer een derde van jouw leven door zal brengen in bed en dus in de slaapkamer. Het is dus best wel van belang dat jouw slaapkamer sfeervol en gezellig is ingericht. Maar hoe kan je nu het beste je slaapkamer sfeervol inrichten? Wat is goed slaapkamer interieur?

 

De kleuren van de muren

Om sfeer te creëren in je slaapkamer is het belangrijk dat er een goede basis is. Probeer dus een stijl te kiezen voor jouw slaapkamer of een bepaalde kleur. Deze kan best afwijken van de rest van jouw huis. Let ook op de kleuren die je wil gaan gebruiken. Blauw is bijvoorbeeld een kleur die vrij rustig maakt en dus een goede kleur voor in de slaapkamer.

 

Meubilair in de slaapkamer

Naast je bed kan het natuurlijk zo zijn dat je ook nog andere meubels in de slaapkamer hebt staan, denk bijvoorbeeld aan een nachtkastje. Deze zijn erg handig, je kunt er kleine belangrijke dingen als pillen in bewaren. Zet een mooie lamp op het nachtkastje zodat je ’s nachts snel bij al je bezittingen kunt.

Sommige mensen hebben ook een bureau staan in hun slaapkamer om hier aan te werken. Dit is af te raden. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die slapen en werken in dezelfde kamer een slechtere nachtrust genieten in vergelijking tot mensen die dit doen in verschillende ruimtes.

 

Accessoires in de slaapkamer

Je bed neemt natuurlijk de meest belangrijke plek in beslag in de slaapkamer. Verder zullen er vast ook nog andere accessoires in de slaapkamer te vinden zijn. Het is handig om vooral te kiezen voor praktische, gezellige accessoires zoals kussens en kaarsen. Kaarsen zijn erg gezellig en romantisch om ’s avonds aan te steken en kussens kunnen erg fijn zijn om op te liggen wanneer je in bed ligt. Probeer verder jouw slaapkamer niet te druk te maken met allerhande accessoires, dit kan je nachtrust verstoren.

Een sfeervol ingericht slaapkamertje moet vooral comfort uitstralen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een lekker kleed onder het bed te leggen zodat je iedere ochtend wakker wordt met warme voeten op het kleed.

 

Een slaapkamer interieur is dus erg persoonlijk. Een slaapkamer sfeervol inrichten kan een hele klus zijn, maar is eigenlijk gewoon een kwestie van persoonlijke smaak en de juiste afweging maken tussen wat praktisch is en wat mooi is.

 

Je vindt misschien ook leuk