Slaapkamer

Inspiratie voor jouw slaapkamer in 2016!

3 mei 2016

De slaapkamer wordt in 2016 zoveel meer dan alleen een ruimte waar geslapen wordt. De slaapkamer wordt namelijk steeds meer gebruikt om tot rust te komen op momenten dat je dat nodig hebt. De slaapkamer kan gezien worden als de tweede woonkamer. Je drinkt lekker een kopje koffie in een lekker knus hoekje, of leest even rustig een boek in een luie stoel waar de zon op schijnt. Wanneer je zoveel tijd door gaat brengen in de slaapkamer moet deze natuurlijk wel leuk, rustgevend en vooral comfortabel ingericht zijn. Daarom een aantal trends die je gaat zien in 2016!

Het bed blijft het middelpunt van de kamer

Ondanks dat er in de slaapkamer tegenwoordig vaak een zithoekje gemaakt wordt blijft het bed toch het middelpunt van de slaapkamer. Zorg dus dat je bed bij de uitstraling van je slaapkamer past. Mocht je niet zo goed weten voor welke uitstraling je wilt gaan, kijk dan eens op debeen.nl. Hier vind je verschillende settings die je inspiratie kunnen geven voor jouw slaapkamer.

Less is more

Er is natuurlijk niks fijner dan wanneer je een boek kunt lezen in een lekker knus hoekje in je slaapkamer. Daarom is het van belang dat je de stoel, waar je een boek wilt lezen, wel moet kunnen vinden. Een opgeruimd huis zonder veel accessoires geeft namelijk veel rust en daar ben je naar opzoek als je even een rustmomentje nodig hebt. Je moet alleen spullen in je slaapkamer hebben waar je blij van wordt en die voor de sfeer zorgen die jij graag wilt creëren.

Groen in je slaapkamer

De natuur is overal een trend geworden, dus ook in de slaapkamer. Er is namelijk altijd wel plek in je huis of slaapkamer voor een plantje. Denk hierbij aan wat kleinere plantjes zoals vetplantjes of cactussen. Deze plantjes hoef je ten eerste niet veel te verzorgen, wat natuurlijk heel fijn is, maar je kunt ze ook nog op verschillende manieren neerzetten. Denk bijvoorbeeld op een plank aan de muur waar je verschillende opzet in leuke schattige potjes, of je kunt ze op een klein tafeltje neerzetten.

Huiselijk gevoel

Een huiselijke uitstraling in de slaapkamer is ook heel populair in 2016. We hebben het natuurlijk al gehad over een zithoekje waar je lekker een boek kunt lezen, maar je kunt dit extra knus maken. Je kunt dit namelijk doen door een aantal kleine accessoires toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan raamdecoratie, een lekker plaid, een kleed op de grond, of een aantal kussens. Met een aantal kleine aanpassingen kan je je slaapkamer al omtoveren tot een knusse kamer.

De wereld

Het is tegenwoordig vreemd als je niet gereisd hebt. Veel jongeren trekken er op uit om de wereld te zien. Dit zien we ook terug in de slaapkamer. Het is namelijk een trend om wereldkaarten op te hangen in de slaapkamer. Dit kan natuurlijk in verschillende kleuren, soorten en maten. Een wereld kaart is natuurlijk heel leuk om in de slaapkamer te hangen. Je kunt namelijk helemaal wegdromen naar de landen waar jij nog een keer naar toe zou willen en de landen markeren waar je al eens geweest bent!

Je vindt misschien ook leuk